• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:18
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu bulundu; 2 şüpheli tutuklandı
09:16
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
09:16
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
08:54
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
08:47
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
08:39
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
08:33
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. 2021-2022 kulüp lisans süreci sonuçlandı
Spor
Yayınlanma: 08 Eylül 2021 - 23:47
Güncelleme: 08 Eylül 2021 - 23:53

2021-2022 kulüp lisans süreci sonuçlandı

2021-2022 kulüp lisans süreci sonuçlandı, başlıklı haberin detayında; Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'den 37 kulübe Ulusal Lisans verdi.

Spor
08 Eylül 2021 - 23:47
Güncelleme: 08 Eylül 2021 - 23:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Süper Lig, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig’deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.

İncelemeler neticesinde Kurul; Süper Lig’den; Altay, Atakaş Hatayspor, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., GZT Giresunspor, İttifak Holding Konyaspor, Kasımpaşa A.Ş., Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, ve Yukatel Kayserispor, TFF 1.Lig’den; Balıkesirspor, Bandırmaspor, Beypiliç Boluspor, Bursaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Denizlispor, Eyüpspor, Gençlerbirliği, Kocaelispor, MKE Ankaragücü, Royal Hastanesi Menemenspor A.Ş., ve Tuzlaspor A.Ş. TFF 2.Lig’den; Akhisarspor, Amed, Ankaraspor, Afjet Afyonspor, Etimesgut Belediyespor, Kahramanmaraşspor A.Ş., Kırşehir Belediye Spor, Pendikspor, Turgutluspor, Sakaryaspor A.Ş., Sarıyer, Şanlıurfaspor, Serik Belediyespor, Silahtaroğlu Van Spor Futbol Kulübü, Tarsus İdman Yurdu, Teco Karacabey Belediye Spor A.Ş. ve Zonguldak Kömürspor A.Ş. kulüplerine Ulusal Lisans verdi.

Kurul bu toplantıda ayrıca, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan; TFF 2. Lig’den Eskişehirspor kulübüne 3 puan tenzili cezası verdi.

Kulüp Lisans Kurulu; 01 Eylül 2021 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantıda GMG Kastamonuspor Kulübü’nün 2021-2022 sezonundaki tüm haklarını dondurması sebebiyle, kulübün 2021-2022 Kulüp Lisans Başvuru Sürecinin durdurulmasına karar verdi. Böylelikle, 2021-2022 sezonu Kulüp Lisans Süreci tamamlanmış olup, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 11’i UEFA, 59’u Ulusal Lisans aldı. Ayrıca, Kadınlar 1. Liginde yer alan kulüplerden 1’i UEFA Lisansı aldı.

Kurulun ilk ve ikinci aşamada almış olduğu kararlar ise şu şekilde:

İlk değerlendirmelerinde Kulüp Lisans Kurulu; Süper Lig’den Beşiktaş A.Ş., Çaykur Rizespor A.Ş, Demir Grup Sivaspor, Fenerbahçe A.Ş., Fraport Tav Antalyaspor, Galatasaray A.Ş., Göztepe A.Ş., Medipol Başakşehir FK., Trabzonspor A.Ş. ve Vavacars Fatih Karagümrük ile TFF 1.Lig’den İstanbulspor A.Ş. ve Kadınlar Liginden Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı kulüplerine UEFA Lisansı, TFF 1. Lig’den Altınordu, Ankara Keçiörengücü, Bereket Sigorta Ümraniyespor ve Yılport Samsunspor ile TFF 2. Lig’den Anagold Erzincanspor, Kırklarelispor, Manisa Futbol Kulübü ve Niğde Anadolu FK kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.

Kulüp Lisans Kurulu; Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nın Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili maddeleri uyarınca da kalan kulüplere kriter eksiklerini tamamlamaları için 30 ve/veya 60 gün ek süre vermişti.

Kurul, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarında; Süper Lig’ den Adana Demirspor A.Ş. ve Aytemiz Alanyaspor ile TFF 1.Lig’den Adanaspor A.Ş., TFF 2.Lig’den Ankara Demirspor, Bayburt Özel İdare Spor, Bodrumspor A.Ş., Çorum FK, Ergene Velimeşe Spor, İnegölspor, Hekimoğlu Trabzon, Karatay Termal 1922 Konyaspor, Pazarspor, Sivas Belediye Spor ve Uşak Spor A.Ş. kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.

Aynı toplantıda Kurul, kalan kulüplere ise eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XIV tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve ikinci bir 30 günlük ek süre vermişti.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"2021-2022 kulüp lisans süreci sonuçlandı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "08.09.2021" tarihinde "SPOR" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "SPOR" haberleri kategorisinde yer alan 2021-2022 kulüp lisans süreci sonuçlandı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
17 Yaş Altı Erkek Basketbol Milli Takımı, grup birincisi olarak son 16 turuna yükseldi
17 Yaş Altı Erkek Basketbol Milli Takımı, grup birincisi olarak son 16 turuna yükseldi
Samsunspor'un 61'inci yılı sahilde meşalelerle kutlandı
Samsunspor'un 61'inci yılı sahilde meşalelerle kutlandı
Chobani CEO'su Hamdi Ulukaya'dan Erzincanspor'a destek Fotoğraf eklendi
Chobani CEO'su Hamdi Ulukaya'dan Erzincanspor'a destek Fotoğraf eklendi
Son Haberler
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu bulundu; 2 şüpheli tutuklandı
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu...
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın...
İsrail güçleri Nablus'taki protestolarda 100 Filistinliyi yaraladı
İsrail güçleri Nablus'taki protestolarda 100 Filistinliyi yaraladı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.