• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:39
Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
01:39
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü
01:19
Bursa'da kaybolan 10 yaşındaki Kerim için arama çalışması başlatıldı
01:11
Refüje çarpan otomobilin devrilmesi kamerada; 1 yaralı
01:00
Ankara'da 2'si kardeş 3 kişi, bir apartman dairesinde öldürülmüş halde bulundu
00:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Nevaf Selam ile görüştü
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. 2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu
Eğitim
Yayınlanma: 19 Şubat 2022 - 11:34
Güncelleme: 19 Şubat 2022 - 11:36

2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu

2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu, başlıklı haberin detayında; 2020 ve 2021 yıllarında bilimsel proje gerçekleştiren ve patent almaya hak kazanan Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerine ödül töreni düzenlendi.

Eğitim
19 Şubat 2022 - 11:34
Güncelleme: 19 Şubat 2022 - 11:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu
Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen "2020 ve 2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödül Törenine" Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, MYO Müdürleri, birim yöneticileri, akademisyenler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin 2016 yılından bu yana çağdaş üniversite olma gerekleri ile akademik değerlerini, eğitim metodolojilerini ve toplumsal rolünü yeniden nasıl yapılandıracağını büyük bir ciddiyetle gözden geçirdiğini belirterek, yönetim kadrosuyla birlikte bu vizyonla hareket ederek Atatürk Üniversitesini bir bölge üniversitesi olma temeli üzerinden evrensel bir dünya üniversitesi statüsüne taşımak için çalıştıklarının altını çizdi.

"Yoğun Çalışmalarımızı Sistematik Olarak Yürütüyoruz"

"Atatürk Üniversitesi; artık evrensel bilimde ön sıralarda yer alan, sorun odaklı çalışan ve toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üretebilen, toplumsal taleplere duyarlı olmanın yanı sıra, toplumsal taleplere yön veren bir üniversite olarak konumlanacağı yola girmiştir" diyen Rektör Çomaklı, söz konusu hedeflere ulaşmak üzere üniversitede yoğun bir çalışmayı sistematik olarak yürüttüklerini vurgulayarak, bu çabanın Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile somut bir hal aldığını ve önemli çıktılar üretmeye başladığını söyledi.

Rektör Çomaklı: "Ulusal ve uluslararası yükseköğretim sıralama kuruluşlarında daha üst sıralarda görünür olmamızın yanında, 2021 yılı içerisinde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında değerlendirme sürecinden başarılı bir şekilde geçerek iki yıl süreyle akredite belgesi aldık. Bu önemli başarının hemen ardından, YÖK tarafından yürütülen kapsamlı bir değerlendirme süreci sonucunda Üniversitemiz Araştırma Üniversitesi unvanını aldı. Bu gelişmeler bizim için memnuniyet verici olmakla birlikte eğitim, araştırma ve topluma katkı misyon alanlarında yürütmekte olduğumuz politikaları revize etme gereğini doğurmuş, yöneticilerimize ve tüm mensuplarımıza önemli sorumluluklar yüklemiştir.

"Tüm Kaynaklarımızla Akademisyenlerimizi Üretmeye Teşvik Ediyoruz"

Atatürk Üniversitesinin kurumsal gelişiminin ancak tüm mensuplarının yüksek aidiyet ve özverili gayretleri ile mümkün olacağının farkındayız. Bugün bu törenin yapılmasının önündeki en büyük motivasyonda budur. Biliyoruz ki "Marifet iltifata tâbidir". Bu yüzden tüm kaynaklarımızla akademisyenlerimizi üretmeye teşvik ediyor, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında kurduğumuz birimlerimizle destekliyoruz. Üniversitemizi ileri taşımak için her bir mensubumuzun ortak amaç ve hedefler doğrultusunda fedakârlıkla hizmet etme arzusunda olduğuna ilişkin inancım tamdır. Bu vesileyle Üniversitemizin göstermiş olduğu bu başarılara katkı sağlayan rektör yardımcılarımıza, genel sekreterlerimize, dekanlarımıza, müdürlerimize, koordinatör olarak görev alan yöneticilerimize, akademik ve idari personelimize en içten şükranlarımı sunuyorum. Bilhassa projelerin yazım aşamasında akademisyenlerimize rehberlik eden Proje Ofisine ve patent raporlarının değerlendirilmesi sürecinde aktif rol oynayan Patent Komisyonuna özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; bilimsel teşvikin ödülle desteklendiği bu törende, 2020-2021 yılı içinde yürüttükleri projeler ve aldıkları patenlerle ödüle layık görülen Üniversitemizin kıymetli öğretim elemanlarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bilim insanlarımızın Üniversitemiz için bir gurur vesilesi olan bu çalışmalarının genç araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize model teşkil etmesi, motivasyonlarını artıracak itici bir güç olmasını ümit ediyorum" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Proje ve Patent Sahiplerine Ödülleri Takdim Edildi

Açılış konuşmasının ardından, 2020 ile 2021 yıllarında yürütülmüş AR-GE niteliği taşıyan proje ödülleri ile ulusal ve uluslararası düzeyde alınmış patent ödülleri olarak tasarlanan Atatürk Üniversitesi Bilimsel Proje ve Patent Ödül Törenine geçildi.

Törende ilk olarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2244 Proje türünde ödül alan proje yürütücülerine ödülleri sahiplerine Rektör Çomaklı tarafından takdim edildi.

Daha sonra TEYDEB-1505- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu -İKİLİ İŞBİRLİĞİ- DAP- TÜSEB- TAGEM- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu -3501 - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu -1005 Proje türlerinde ödül alan proje yürütücülerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özer, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu -1001 Proje türünde ödül alan proje yürütücülerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu -1002 Proje türünde ödül alan 1. Grup proje yürütücülerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu -1002 Proje türünde ödül alan 2. Grup proje yürütücülerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, 2020-2021 yılları Ulusal ve Uluslararası seviyede Patent türünde ödül alan öğretim elemanlarına ise Genel Sekreter Doç. Dr. Şendoğan Karagöz ödüllerini takdim etti.




"2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "19.02.2022" tarihinde "EĞİTİM" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EĞİTİM" haberleri kategorisinde yer alan 2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eğitim-Bir-Sen'den YKS değerlendirmesi
Eğitim-Bir-Sen'den YKS değerlendirmesi
'İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi' okullarda yeniden başladı
'İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi' okullarda yeniden başladı
YKS ek tercihleri bugün sona eriyor
YKS ek tercihleri bugün sona eriyor
Ortaokul öğrencileri için 'Yapay Zeka Eğitim Programı' hayata geçirildi
Ortaokul öğrencileri için 'Yapay Zeka Eğitim Programı' hayata geçirildi
Son Haberler
Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüştü
Bursa'da kaybolan 10 yaşındaki Kerim için arama çalışması başlatıldı
Bursa'da kaybolan 10 yaşındaki Kerim için arama çalışması başlatıldı
Refüje çarpan otomobilin devrilmesi kamerada; 1 yaralı
Refüje çarpan otomobilin devrilmesi kamerada; 1 yaralı
Ankara'da 2'si kardeş 3 kişi, bir apartman dairesinde öldürülmüş halde bulundu
Ankara'da 2'si kardeş 3 kişi, bir apartman dairesinde öldürülmüş...
Sevgilisinin platonik aşkı tarafından öldürülen gencin babası konuştu
Sevgilisinin platonik aşkı tarafından öldürülen gencin babası konuştu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.