• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:41
Bursa’nın ulaşım ağı güçleniyor
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. 2 öğrencinin eğitim gördüğü okulda hem öğretmenlik hem arkadaşlık yapıyor
Haberler
Yayınlanma: 14 Ekim 2025 - 14:37

2 öğrencinin eğitim gördüğü okulda hem öğretmenlik hem arkadaşlık yapıyor

Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'in Nizip ilçesi Kesiktaş Mahallesi'nde tek derslikli okulda kardeş 2 öğrenci ile eğitim sürüyor

Haberler
14 Ekim 2025 - 14:37
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
2 öğrencinin eğitim gördüğü okulda hem öğretmenlik hem arkadaşlık yapıyor
GAZİANTEP'in Nizip ilçesi Kesiktaş Mahallesi'nde tek derslikli okulda kardeş 2 öğrenci ile eğitim sürüyor. Her gün 45 kilometre katedip mahalleye gelen, öğrencilerine hem öğretmenlik hem de arkadaşlık eden okulun tek öğretmeni Demet Kasırga, "Hem köyün kalkınması hem ülkenin kalkınması hem de köyde bir ışığın sönmemesi anlamına gelir okulun açık olması. Bu hususta görev yaptığım için, rol aldığım için çok mutluyum" dedi.

Nizip'in 211 nüfuslu kırsal Kesiktaş Mahallesi'ndeki okulda geçen yıl eğitim gören 4 öğrenciden 3'ü ya mezun oldu, ya da aileleriyle taşındı. 2'nci sınıf öğrencisi olan Nigar Ece Yılmaz'a bu yıl okula yeni başlayan kardeşi Hatice Yılmaz eşlik etmeye başladı. Birleştirilmiş sınıfta ders gören 2 kardeşe öğretmen Demet Kasırga ders veriyor. Kasırga, kardeşlere hem öğretmenlik hem arkadaşlık yapıyor. Dersleri eğlenceli hale getiren Demet öğretmen, teneffüslerde ise öğrencileriyle oyunlar oynuyor. Her gün yaklaşık 45 kilometre katedip okula gelen Demet Kasırga, ilk iş olarak okulu temizlediğini, ardından da sınıfındaki hazırlıkları tamamlayıp öğrencilerini beklediğini söyledi.

13 yıllık sınıf öğretmeni Demet Kasırga, 3 yıldır görev yaptığı Kesiktaş İlkokulu'nda her zaman öğrenci sayısının az olduğunu söyleyerek, "Köye ilk geldiğimde 2 yıl önce de öğrenci sayımız azdı ama bu sene öğrenci sayımız 2'ye düştü. Bunun sebebi ise köyden kente göç yaşanıyor. Okulun açık olması çok önemli. Hem köyün kalkınması hem ülkenin kalkınması hem de köyde bir ışığın sönmemesi anlamına gelir okulun açık olması. Bu hususta görev yaptığım için, rol aldığım için çok mutluyum. Okulumuzda benden başka görevli kimse yok. Hizmetlimiz yok, başka çalışan öğretmen arkadaş yok öğrenci sayımızdan dolayı. Okulun her şeyi benim. Çocuklar için de benim için de farklı bir deneyim. Birleştirilmiş sınıfta eğitim devam ediyor. Hem birinci sınıf hem ikinci sınıf öğrencim var. İkisi de kardeş zaten. Bire bir çalışmak durumunda kalıyorum. Öğrenci sayımız az olduğu için öğrencilerime uzun zamanlar ayırıyorum. Bu çocuklar için de bire bir öğrenme fırsatı sunuyor. Gelişimlerini gözlemlemek için de çok zamanım oluyor. Serbest zamanları, teneffüsleri de birlikte geçiriyoruz. Çocukların evleri okula çok yakın, öğle aralarında eve gidip, tekrar okula geliyorlar ve çıkış saatine kadar birlikte zaman geçiriyoruz öğrencilerimle" diye konuştu.

'OKULUMUZU ÇOK SEVİYORUZ'

Aynı zamanda sınıf arkadaşı olan Nigar Ece ve Hatice Yılmaz kardeşler ise okullarını ve öğretmenlerini çok sevdiklerini söyledi. Kardeşler, her gün yeni yeni şeyler öğrendiklerini ve çok eğlendiklerini ifade etti.
DHA
EDİTÖR
DHA - Haber Editörü
DHA - Haber Editörü
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eski vali hakkında ‘suç şüphesi’ tespiti!
Eski vali hakkında ‘suç şüphesi’ tespiti!
Kahramanmaraş’taki okul saldırganından yeni ayrıntılar!
Kahramanmaraş’taki okul saldırganından yeni ayrıntılar!
7 kişi adliyeye sevk edildi
7 kişi adliyeye sevk edildi
MİT’ten siber suç şebekesine operasyon
MİT’ten siber suç şebekesine operasyon
Son Haberler
Bursa’nın ulaşım ağı güçleniyor
Bursa’nın ulaşım ağı güçleniyor
Okul saldırılarına sessiz tepki
Okul saldırılarına sessiz tepki
Başkan Yılmaz Gençlere Fethi Anlattı
Başkan Yılmaz Gençlere Fethi Anlattı
Başkan Aydın’ın Cuma Durağı Muradiye Mahallesi Oldu
Başkan Aydın’ın Cuma Durağı Muradiye Mahallesi Oldu
Osmangazi Belediyesi’nden Lösemili Çocukları Mutlu Eden Hediye
Osmangazi Belediyesi’nden Lösemili Çocukları Mutlu Eden Hediye
Eski eşi tarafından öldürülen Hüsne'nin annesi: Koğuş arkadaşı üzerinden ölüm mesajları ile tehdit ediliyoruz
Eski eşi tarafından öldürülen Hüsne'nin annesi: Koğuş arkadaşı üzerinden ölüm mesajları ile tehdit ediliyoruz

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.