• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:01
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 14
08:53
İstanbul - FETÖ soruşturması kapsamında gözaltınan alınanlar sağlık kontrolüne getirildi - 1
08:23
28 ilde DEAŞ operasyonları; 153 gözaltı
08:13
İstanbul - İBB'ye yönelik soruşturma: 18 kişi hakkında gözaltı kararı
07:59
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 1
07:19
Türkiye ve 10 Arap ülkesinin dışişleri bakanlığından, Suriye için ortak bildiri
03:20
Balıkesir'deki orman yangını 2'nci gününde
02:25
Kocaeli'de servis minibüsü ile otomobil çarpıştı; 10 yaralı
01:03
UEFA Avrupa Ligi'nde 1'inci Eleme Turu sona erdi
00:55
'Devlet Memurlarının Yarım Zamanlı Çalışma Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelik' Resmi Gazete'de
00:43
Archie Brown: Fenerbahçe'ye hayır demek mümkün değildi
00:29
UEFA Konferans Ligi'nde günün maçları tamamlandı
00:25
Mersin'de görevi başında kalp krizi geçiren polis yaşamını yitirdi
00:11
TBMM'de, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık'ın 'sağlık durumu' tartışıldı
00:07
Fenerbahçe, hazırlık maçında Portimonense'yi 2-1 mağlup etti
00:01
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 14
08:53
İstanbul - FETÖ soruşturması kapsamında gözaltınan alınanlar sağlık kontrolüne getirildi - 1
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 16'ncı Ankara Kitap Fuarı'nda, kitapseverler pandemiye rağmen uzun kuyruklar oluşturdu
Yaşam
Yayınlanma: 24 Ekim 2021 - 10:11
Güncelleme: 24 Ekim 2021 - 10:17

16'ncı Ankara Kitap Fuarı'nda, kitapseverler pandemiye rağmen uzun kuyruklar oluşturdu

16'ncı Ankara Kitap Fuarı'nda, kitapseverler pandemiye rağmen uzun kuyruklar oluşturdu, başlıklı haberin detayında; 16. Ankara Kitap Fuarı, 22-31 Ekim tarihleri arasında Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde düzenleniyor. Etkinlikte 300'den fazla yayınevi ve sivil toplum kuruluşu bulunuyor. Bu yılın "Konuk Ülkesi" kapsamında Kazakistan'ın yer aldığı 16. Ankara Kitap Fuarında, Kazakistan edebiyatından eserler de bulunuyor.

Yaşam
24 Ekim 2021 - 10:11
Güncelleme: 24 Ekim 2021 - 10:17
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
16'ncı Ankara Kitap Fuarı'nda, kitapseverler pandemiye rağmen uzun kuyruklar oluşturdu

“Dili, tarihi, örf ve adetleri ortak halklarız”

İki halkın birbirinin kültürünü daha yakından tanıması gerektiğini belirten Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, “Bu fuar kitapseverler için çok önemlidir. Biz Kazakistan Büyükelçiliği olarak, siyasi, ekonomik, diplomatik, ticari diplomasiyle beraber kültürel, edebi diplomasiye de önem veriyoruz. Buna örnek vermek gerekirse Avrasya Yazarlar Birliği ile 70’e yakın ortak kitap yayınlamışız. Evet biz kardeş ülkeleriz. Dili, tarihi, örf ve adetleri ortak halklarız. Biz bu kardeşliği nasıl güçlendirebiliriz? Tabii ki birbirimize olan değerlerimizi ve miraslarımızı bilerek, tanıyarak ve okuyarak tanıyabiliriz. Siyasi ve ekonomik olarak herhangi bir problemimiz yok. Güçlüyüz ve güçlü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Dünyasından yazarların eserlerinin aktarımını daha da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan, Ardahan Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayabek Bayniyazov ise, “Burada kendi kitabım da yayınlandığı için, söyleşiye geldim. Avrasya Yazarlar Birliği’nin eserlerinin Türk Dünyasından yapılan aktarmalar bulunmaktadır. Kazak edebiyatından, Kırgız edebiyatından, bütün Türk Dünyasından çeşitli eserlerden aktarma yapıldığını görüyoruz. Bu basım evi Türk Dünyası ile Türkiye arasındaki edebi ilişkilerin köprüsü oldu. Türk Dünyasından yazarların tanıtılması için aktarma işini iyileştirmek lazım. Şu anda yapılıyor ama daha iyi yapılabileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Pandemiye rağmen insanların kitaplara yoğunlaşması bizi çok mutlu etti”

Pandemi olmasına rağmen insanların kitaplara ilgi göstermesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten kitapsever çift, “Ankara böyle faaliyetler için merkez. Bizi şaşırtan şu oldu; ciddi anlamda kalabalık. Pandemiye rağmen insanların kitaplara yoğunlaşması bizi çok mutlu etti. Fuar gayet iyi. Yazarlarımız iştirak etmişler. Biz de kitaplar aldık. Bence herkes gelmeli. Diğer organizasyonlara nazaran böyle kültürel faaliyetlerin daha çok olması herkes için daha iyi. Biz çok mutlu olduk” ifadelerine yer verdiler.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"16’ncı Ankara Kitap Fuarı’nda, kitapseverler pandemiye rağmen uzun kuyruklar oluşturdu" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "24.10.2021" tarihinde "KÜLTÜR SANAT" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "KÜLTÜR SANAT" haberleri kategorisinde yer alan 16’ncı Ankara Kitap Fuarı’nda, kitapseverler pandemiye rağmen uzun kuyruklar oluşturdu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

EDİTÖR
Son Dakika Haberleri Editörü
Son Dakika Haberleri Editörü
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Son Haberler
İstanbul - FETÖ soruşturması kapsamında gözaltınan alınanlar sağlık kontrolüne getirildi - 1
İstanbul - FETÖ soruşturması kapsamında gözaltınan alınanlar sağlık...
28 ilde DEAŞ operasyonları; 153 gözaltı
28 ilde DEAŞ operasyonları; 153 gözaltı
İstanbul - İBB'ye yönelik soruşturma: 18 kişi hakkında gözaltı kararı
İstanbul - İBB'ye yönelik soruşturma: 18 kişi hakkında gözaltı...
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 1
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 1
Türkiye ve 10 Arap ülkesinin dışişleri bakanlığından, Suriye için ortak bildiri
Türkiye ve 10 Arap ülkesinin dışişleri bakanlığından, Suriye için...

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.