• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:50
Bursa'da asayiş denetlemesinde aranan 4 şüpheli yakalandı
02:29
Bursa'da fabrika bahçesinde çıkan yangın büyümeden söndürüldü
01:35
Beylikdüzü'nde denetim sırasında polis ile şüpheliler arasında arbede: 1 kişi silahla yaralandı
01:19
İsveç Başbakanı Kristersson ve İzlanda Başbakanı Frostadóttir Ankara'da
00:37
Bakan Güler: Türkiye, 2025 yılında 185 farklı ülkeye 230 çeşit savunma ürünü ihraç etti
00:15
Edirne'de durdurulan minibüste 24 kaçak göçmen ele geçirildi
00:04
NATO Zirvesi kapsamında Türkiye'yi anlatan sergiler Ankara'da ziyaretçilerle buluştu
00:02
Bakan Fidan, ABD Senatosu NATO Gözlem Grubu Eş Başkanı Shaheen'i kabul etti
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Başkonsolos Nilüfer'deki Japon Parkı'na hayran kaldı
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 16 Şubat 2017 - 17:25
Güncelleme: 11 Haziran 2022 - 18:27

Başkonsolos Nilüfer'deki Japon Parkı'na hayran kaldı

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Nilüfer'de bulunan Japon Parkı'nı ziyaret etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte çay seremonisine de katılan...

Bursa Haberleri
16 Şubat 2017 - 17:25
Güncelleme: 11 Haziran 2022 - 18:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkonsolos Nilüfer'deki Japon Parkı'na hayran kaldı

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Nilüfer'de bulunan Japon Parkı'nı ziyaret etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte çay seremonisine de katılan başkonsolos, Nilüfer'de bir Japon Parkı bulunmasına çok şaşırdığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.
Bursa'ya temaslarda bulunmak üzere gelen Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, eşi Shizue Ehara ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile görüştü. Başkan Bozbey'i Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde ziyaret eden Başkonsolos Ehara, üçüncü kez geldiği Bursa'yı çok sevdiğini söyledi. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü ve Başkan Bozbey'in eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Nilüfer Belediye Meclisi üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Nilüfer'in kardeş kenti Tokai ile yürüttüğü ortak projeler de konuşuldu.
Nilüfer'e daha önce de geldiğini ifade eden Başkonsolos Norio Ehara, sürekli değişen ve gelişen bir kent ile karşılaştığını söyledi. İki ülke arasında sıcak ilişki olduğuna dikkat çeken Ehara, kurumlar arasındaki ortak çalışmaların samimi ortamı daha da artıracağını ifade etti. Bozbey, Tokai Belediyesi ile olan kardeş şehir ilişkilerimiz diğer kentlere de örnek oluyor. Personel değişim projemize hassasiyetle devam ediyoruz. Bu proje sayesinde iki kurum arasında hem daha sıcak hem de daha verimli farklı projeleri görüp uygulama imkanımız oluyor" dedi.
Başkonsolos Ehara ve eşine günün anısına Nilüfer'e özgü hediyeler veren Başkan Bozbey, daha sonra konuklarla Çamlıca Mahallesi'ndeki Japon Parkı'na geçti.
Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, eşi Shizue Ehara, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey'in de katılımıyla burada çay seremonisi düzenlendi.
Çay seremonisi öncesinde konuşan Başkonsolos Norio Ehara, "Nilüfer'de bir Japon bahçesi olması bizi çok mutlu etti. Nilüfer Belediyesi ile Tokai'nin kardeş şehir olmasından konsolosluk olarak biz de çok mutluyuz. Sayın Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sayesinde Nilüfer Belediyesi'nin giderek daha da parlayacağını umut ediyor ve bunun için dua ediyorum" dedi.
Bursa'ya, kendi aşçısı ile birlikte geldiğini belirten Başkonsolos Ehara "Kendi aşçımla birlikte Türkiye'de bulunan malzemelerle nasıl bir Japon tatlısı yapabiliriz diye düşündüm. Hazırlamış olduğumuz 2 adet Japon tatlısı tarifi var" dedi ve tarifleri Başkan Bozbey'e verdi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de "Ustalarımız, bu tarifleri buradaki malzemelerle yapmayı öğrenecekler ve o tatlıları sadece Japonya'dan gelen konuklarımıza değil, kafeye gelen tüm konuklarımıza ikram edecekler. Bu arada o tarifin adını da koymak lazım. Japon Ehara tatlısı diyebiliriz. 2010 yılında Tokai'ye gittiğimizde orada bir çiçeğe Türk ismi olan Ece adı verilmişti. Şuanda Tokai'de o çiçek, Ece ismiyle anılıyor" diye konuştu.
Türklerin her zaman Japon halkını kendilerine yakın hissettiğini vurgulayan Başkan Bozbey, Japonya Seyahat Acenteleri Birliği üyesi şirketler tarafından yapılan araştırma sonucunda "Avrupa'nın En Güzel 30 Kasabası" arasında Nilüfer'in Gölyazı Mahallesi'nin de yer almasına da dikkat çekti. Başkan Bozbey, "Gölyazı'ya böyle bir değer verilmesinden mutluluk duyduk" dedi.
Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Ehara ve eşini ev sahibi gibi gördüklerini söyleyen Bozbey, "Çünkü bizim Japonya'nın Tokai kenti ile yıllardır sürdürdüğümüz kardeş şehir ilişkilerimiz var. Bu nedenle kendilerini misafir olarak kabul etmiyoruz, onları Nilüferli olarak kabul ediyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte zaman zaman Japonya'yı ziyaret ediyoruz. Tokai'ye gittiğimizde bizi çok güzel ağırlıyorlar. Bizi sanki evimizdeymişiz gibi hissettirerek, orada bulunmamızı sağlıyorlar. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Nilüfer Belediyesi Japon Parkı'ndaki seremoni öncesinde konsolosluk sanatçıları da Koto konseri verdi. Daha sonra geleneksel çay seremonisi gerçekleşti ve Başkan Bozbey ile eşi Seden Bozbey'e çay ikramı yapıldı. Bozbey ve Başkonsolos Ehara konuklarla birlikte Japon Parkı'nda da gezerek incelemelerde bulundular.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa’daki güneş enerji santralinde patlama
Bursa’daki güneş enerji santralinde patlama
Bursa’da yangın paniği! Ormana sıçradı…
Bursa’da yangın paniği! Ormana sıçradı…
Bursa'dan tüm Türkiye'ye start verildi!
Bursa'dan tüm Türkiye'ye start verildi!
Genç uzman çavuş, gözyaşlarıyla uğurlandı
Genç uzman çavuş, gözyaşlarıyla uğurlandı
Son Haberler
Bursa'da asayiş denetlemesinde aranan 4 şüpheli yakalandı
Bursa'da asayiş denetlemesinde aranan 4 şüpheli yakalandı
Bursa'da fabrika bahçesinde çıkan yangın büyümeden söndürüldü
Bursa'da fabrika bahçesinde çıkan yangın büyümeden söndürüldü
Beylikdüzü'nde denetim sırasında polis ile şüpheliler arasında arbede: 1 kişi silahla yaralandı
Beylikdüzü'nde denetim sırasında polis ile şüpheliler arasında...
İsveç Başbakanı Kristersson ve İzlanda Başbakanı Frostadóttir Ankara'da
İsveç Başbakanı Kristersson ve İzlanda Başbakanı Frostadóttir...
Bakan Güler: Türkiye, 2025 yılında 185 farklı ülkeye 230 çeşit savunma ürünü ihraç etti
Bakan Güler: Türkiye, 2025 yılında 185 farklı ülkeye 230 çeşit...

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.