Zeytinburnu'nda Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nın 16'ncısı yapıldı
Zeytinburnu'nda Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nın 16'ncısı yapıldı, başlıklı haberin detayında; Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri'nin her yıl gerçekleştirdiği Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nın 16'ncısı yapıldı. Yarışmaya 5 bin 500'e yakın öğrenci katılım sağladı.
Zeytinburnu Belediyesi ve Bilgi Evleri'nin işbirliğinde her yıl gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen kitap okuma yarışmasına ilköğretim 4. sınıftan başlayarak lise, üniversite ve yetişkin grubunda yer alan kitap dostları katıldı. 16'ncı Geleneksel Kitap Okuma Yarışması sınavı Haluk Ündeğer İlköğretim Okulu ve Haluk Ündeğer Lisesi'nde gerçekleştirildi. 5 bin 500'e yakın öğrencinin katıldığı yarışmada öğrenciler yaş gruplarına göre sınıflandırıldı. Birinci grupta ilköğretim 4. ve 5. sınıflar, ikinci grupta 6. 7. ve 8. Sınıflar, üçüncü grupta lise öğrencileri, yetişkin grubunda ise üniversite öğrencileri yer aldı. Yarışmada, birincilerine 5 bin TL, ikincilerine 4 bin TL, üçüncülerine 3 bin TL, dördüncülerine 2 bin TL, beşincilerine bin 500 TL, 6, 7, 8, 9 ve 10'uncularına bin lira ödül verilecek. Ayrıca ilk 3'e girecek olan adaylar, ailelerinden iki kişiyle birlikte Çanakkale Doğa ve Tarih Kampı ile ödüllendirilecek.
Bizim için önemli olan çocukları kitaplarla buluşturmakÇocukları kitaplarla buluşturmanın önemli olduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri Eğitim Sorumlusu Fatma Dal şunları kaydetti: Zeytinburnu Belediyesi'nin ev sahipliğinde 16 yıldır gerçekleştirdiğimiz bir yarışmadır. Bilgi Evleri olarak ve Gençlik Merkezimizle birlikte ortaklaşa düzenlenen bir yarışmadır. Yarışmamız dört farklı kategoride gerçekleşiyor. 1. Grupta 4. Ve 5. Sınıflar 2. Grupta 6. Ve 7. Sınıflar, 3. Grupta lise öğrencileri 4. Grupta ise üniversite öğrencileri ve yetişkinler yer alıyor. 10 Ocak itibariyle başladık yarışmamıza 2 aylık süreçle yarışmacılarımız komisyonumuz tarafından belirlenmiş olan 7 farklı kitabı tabi ki sınıflarına yaşlarına ve seviyelerine göre uygun kitapları okudular. Bu kitaplardan kendilerine çıkmış olacak 100 adet soruyu cevaplayacaklar. İlk 10 dereceye girenler ödül almaya hak kazanacak. Bu yıl ortalama 5 bin 500 civarında yarışmacı katıldı. Şimdi sonucunu bekleyeceğiz. Çocuklar çok heyecanlılar. Sınav saatinden çok önce gelip okul bahçesinde beklemeye başladılar. Heyecanlı bir şekilde soruları çözmeye çalışıyorlar. Hepsine başarılar diliyorum. Bizim için önemli olan çocuklarımızı kitaplarla buluşturmak dedi.Zeytinburnu'nda Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nın 16'ncısı yapıldı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 05.03.2022 tarihinde EĞİTİM haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. EĞİTİM haberleri kategorisinde yer alan Zeytinburnu'nda Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nın 16'ncısı yapıldı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)