Yunanistan'da skandal SİHA manşeti: "Nasıl düşürülür?"

TAKİP ET

SİHA'nın terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılması bazı ülkeleri rahatsız etti. Akıncı SİHA, Yunanistan'da hava savunma dergisinin tam sayfa kapağı yapılırken haberde "Nasıl mücadele edilir, nasıl saptanır, nasıl düşürülür" sorularına yanıt aranması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Yunanistan medyasının gündeminde bu sıralar yerli silahlı insansız hava aracı Akıncı SİHA var. Akıncı silahlı insansız hava aracı (SİHA) Yunanistan'da savunma sanayi ve askeri içerikli yayınlar yapan bir dergiye de kapak oldu.

DERGİ KAPAĞINDA TAM SAYFA RESİMLE PAYLAŞILDI
Türk savunma sanayisiyle ilgili haberler, Yunan haber sitelerinde geniş yer buluyor. Daha önce de Yunan güvenlik uzmanları televizyonlara çıkıp milli Akıncı SİHA'yla ilgili görüşlerini aktarmışlardı.

Son olarak Akıncı SİHA Yunan hava savunma dergisinin kapağında tam sayfa bir resimle paylaşıldı. Strateji dergisi haberi "Ege'de uçan Türk savaş robotları" manşetiyle verdi. Manşette sarıyla belirtilen başlığın altında yer alan "Nasıl mücadele edilir" ve "Nasıl saptanır-düşürülür" sözleri dikkat çekti. Dergide ayrıca Türk savunma sanayinin son yıllarda yaptığı atak ve hava sahasına hakimiyeti de anlatıldı.

ANTİ İHA ÜRETİMİNDE ARTIŞ
Terör örgütlerinin insansız hava aracı kullanımındaki artışa karşı devletler de anti-İHA sistemlerinin geliştirilmesine ağırlık vermeye başladı. Son yıllarda anti-İHA sistemlerin sayısındaki ciddi artışa vurgu yapılan raporda, 2015 yılında yalnızca 10 adet farklı anti-İHA sistemi satışa sunulmuşken bu sayının Şubat 2018 itibarıyla 235'e çıktığı belirtildi.
Rapora göre, ABD 2019 yılı savunma bütçesi kapsamında insansız sistemlere karşı koyacak imkanlara ayırdığı bütçeyi iki katına çıkardı.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan Yunanistan'dan skandal haber gündem olurken SİHA ile 3 terörist öldürüldü. Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Haftanin bölgelerinde, 3 PKK'lı teröristin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile etkisiz hale getirildiğini açıkladı.