Yoğun kar yağışı sonrası yaban hayvanları unutulmadı

TAKİP ET

Yoğun kar yağışı sonrası yaban hayvanları unutulmadı, başlıklı haberin detayında; Bayburt'ta etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için seferber olan ekipler yemleme çalışması yaptı.

Reklam
Reklam

Bayburt'ta yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) harekete geçti. DKMP Bayburt Şube Müdürlüğü av koruma ekibi ve Aydıntepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekibi ile birlikte son günlerde kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerindeki ormanlık alanlarda yaşayan yaban hayvanları için buğday, saman, ekmek, kuru yonca, sebze gibi gıdalar doğaya bırakıldı. Ekipler, sürdürülebilir yaban hayatı ve ekolojik dengeye yardımcı olunması amacıyla bölge genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında, olumsuz hava koşullarında yaban hayvanlarının besin bulmasına yardımcı olmak maksadıyla yemleme çalışmalarına ihtiyaç duyulması halinde, STK'lar ve kamu kuruluşlarının katılımı ile kış boyunca devam edileceğini bildirdi.




Yoğun kar yağışı sonrası yaban hayvanları unutulmadı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 24.01.2022 tarihinde ÇEVRE haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. ÇEVRE haberleri kategorisinde yer alan Yoğun kar yağışı sonrası yaban hayvanları unutulmadı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)