Yerel tatlıyı yiyen 30 kişi hayatını kaybetti, Sebebi inanılmaz

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Avustralya'da paketlenmiş haldeki çileklerin içlerinden dikiş iğneleri çıkması büyük bir gıda skandalına yol açtı. Bu ilk değildi. Daha önce de farklı ülkelerde yaşanan benzer olayları derledik.

Reklam
Reklam

12016: Pakistan'da ölümcül tatlı

Pakistan'da 30'dan fazla kişi yerel bir tatlı olan laddu yedikten sonra öldü. Tatlılara kasten zehir karıştırıldığı anlaşıldı. Polisin yaptığı soruşturmada tatlı dükkanının sahibinin kardeşi, aile arasında yaşanan bir tartışma üzerine zehri kendisinin karıştırdığını itiraf etti.

2Eylül 2017: Almanya'da bebek mamasına zehir karıştırıldı

Almanya'nın güney sınırındaki Friedrichshafen kentinde bazı marketlerde satılan bebek mamalarına zehir karıştırıldığı tespit edildi. Bir tehdit mektubu göndererek eylemi üstlenen şantajcı 10 milyon euro talep etti, aksi halde gıdalara yeniden zehir karıştıracağını bildirdi. 55 yaşındaki şüpheli polis tarafından yakalandı.

3Eylül 2018: Avustralya'da çileklerden iğne çıktı

Avustralya hükümeti ülkenin pek çok bölgesinde paketlenmiş çileklerin içinden çıkan dikiş iğnelerinin ardından kapsamlı bir soruşturma başlattı. Bilinçli yapıldığı düşünülen olayın benzerlerinin yaşanmasından endişe ediliyor. Şuana kadar iğneli çilek yediği için bir kişi hastaneye kaldırıldı.

4Ocak 2018: Almanya'da ekmekte raptiye

Bu yıl benzer bir olay da Almanya'da yaşanmıştı. Offenburg kentindeki bir bakkalda satılan ekmek ve bazı hamurişleri ile salama raptiye saplandığı tespit edilmişti.

51982: Ağrı kesici cinayetleri

ABD'nin Chicago kenti Tylenol isimli ilacın kapsüllerine siyanür konulması sonucu yedi kişi hayatını kaybetti. Sorumlular bugüne kadar bulunamadı ve cinayetler çözülemedi. Olay ilaç şirketlerini gizlice açılmaya karşı korumalı ilaç kutuları üretmeye sevk etti.

62003: İtalya'da asetonlu su

İtalya'da şişe sulara şırıngayla seton ve beyazlatıcı enjekte edildiğinin anlaşılmasıyla süpermarketler alarma geçmişti. Polis olayla ilgili şüphelerini radikal anti-kapitalist ve çevreci gruplar üzerinde yoğunlaştırmıştı. Bozuk sulardan içen onlarca kişi hastaneye kaldırılmıştı.