Yenişehir Belediyesi Aşevinde vatandaşlara aşure ikram edildi

Yenişehir Belediyesi Aşevinde vatandaşlara aşure ikram edildi, başlıklı haberin detayında; Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesince, her gün yüzlerce vatandaşa sıcak yemek imkanı sunulan aşevinde, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin’in dua okuduğu aşure dağıtımına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katıldı. Aşure duası öncesinde konuşan Sevin, aşurenin sadece Alevi Bektaşi inancı olmadığını Orta Asya’dan Mezopotamya’ya, Anadolu’dan Balkanlar’a kadar uzanan coğrafyada yaşayan bütün halkların ortak etkinliği olduğunu söyledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise aşure etkinliği düzenlemekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Yenişehir Belediyesi Aşevi 20 yılı aşkın süredir ihtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet sunduğumuz bir yer. Pandemi döneminde özellikle evinden çıkamayan belirli bir yaşın üstünde vatandaşlarımızın evlerine kadar hizmeti götürdük. 200’e yakın vatandaşımıza bu hizmeti sağladık. Dayanışmamız devam edecek. Birlik beraberliğimiz daim olsun, lokmamız, aşuremiz kabul olsun” dedi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Yenişehir Belediyesi Aşevinde vatandaşlara aşure ikram edildi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "02.09.2021" tarihinde "GENEL" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "GENEL" haberleri kategorisinde yer alan Yenişehir Belediyesi Aşevinde vatandaşlara aşure ikram edildi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.