Yeni adresi belli oldu, La Liga'ya gidiyor!

TAKİP ET

Medipol Başakşehir'i şampiyonluğun en büyük adayı haline getiren ve İstanbul ekibinde büyük başarılara atan Abdullah Avcı, La Liga'nın köklü kulüplerinden Sevilla'yı çalıştırabilir.

Reklam
Reklam

Teknik direktör sıkıntısı yaşadığı dönemlerde Abdullah Avcı'yı göreve getirmek isteyen, fakat bunda başarılı olamayan 3 büyükler tecrübeli çalıştırıcıyı bir türlü ikna edemezken Başakşehir ve Avcı'nın çok farklı planlarının olduğu öğrenildi. Bu sezon şampiyonluk sevinci yaşanması halinde 56 yaşındaki teknik adamın yurtdışından da takım çalıştıracağı belirtildi.

Süper Ligde uzun yıllar hocalık yapan ve artık ülke dışında Türkiye'yi temsil etmek isteyen Abdullah Avcı'nın La Liga'ya oldukça sıcak baktığı belirtilirken, İspanya'da bazı kulüplerin Avcı'yı yakından takip ettiği bildirildi. Akşam'ın haberine göre; Sevilla'da çalıştığı dönemlerde yurtdışında yaşayan bazı Türk menajerlere Abdullah Avcı'yı soran Monchi'nin hocayı radarına aldığı bilinirken, La Liga haricinde Alman kulüplerinin de Abdullah Avcı için zemin yokladığı öğrenildi.

Süper Lig'de 15 haftadır liderlik koltuğunda oturan Medipol Başakşehir yoluna doludizgin devam ediyor. Ligin 24. haftasında Malatyaspor'u 2-0 ile geçen ve ikinci sırada yer alan Galatasaray ile puan farkını 8'e çıkaran Abdullah Avcı'nın ekibi, 2019 yılı karnesiyle Avrupa'nın da zirvesine oturdu.

Yeni yılda çıktığı 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ile 2.71 puan ortalamasına ulaşan İstanbul ekibi, bu değer ile 10 büyük ligde bulunan 184 takım içinde ilk sırada bulundu. Ligin ikinci yarısına denk gelen 2019 yılında çıktığı 7 maçta ağlarında sadece 3 gol gören Başakşehir, maç başına yediği gol ortalamasında da 181 takımı geride bıraktı ve 3 numaraya yerleşti. Kalecisi Mert Günok ile rakiplerinin şutlarını engellemeye çalışan Başakşehir, maç başına 0.43 gol yeme ortalamasıyla yoluna devam ederken, bu alanda İtalyan devi Milan, 0.29 ortalamasıyla zirvede bulunuyor.

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı da puan ortalamasında kariyerinin en üst noktasında bulunuyor. 55 yaşındaki teknik adam, ligde 2.25 puan ortalaması yakalarken, geçtiğimiz sezonu 2.12'lik değer ile tamamlamıştı. Ligin 25. haftasına 8 puan önde girecek olan Avcı, kalan maçlarda puan farkını koruması durumunda kariyerinin ilk kupasını havaya kaldıracak.

Lider Medipol Başakşehir geçen sezona göre bu sezonun 24.haftasını +4 puan önde kapattı. Başakşehir, en yakın takipçisi Galatasaray’ın 8 puan önünde şampiyonluk yarışını sürdürüyor… 24.haftayı çok büyük bir avantajla kapatan Boz-Baykuşlar, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre de +4 puan daha fazla topladı. Geçen sezonun 24.haftasını Galatasaray’la birlikte 50 puanda bitiren Başakşehir, 25. haftada ise Sarı-Kırmızılılar’ın 3 puan gerisine düşmüştü. Başakşehir'in bu sezon yakaladığı bu başarının sırrı ise deplasmanda yatıyor… G.Saray’ın dış saha kabusu yaşadığı sezonda Turunu-Lacivertliler, 13 deplasman maçının 9’undan 3 puan çıkardı.

3 maçta da berabere kalan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, sadece 1 defa yenildi. Dış sahada Başakşehir 30 puanı hanesine yazdırırken bu sayı Galatasaray'da ise 18 olarak kaldı.