Yemen'deki Husiler: Esir takası nisanda Kızılhaç aracılığıyla gerçekleştirilecek

TAKİP ET

Yemen hükümeti ile Husiler, 20 Mart'ta 887 kişinin karşılıklı olarak serbest bırakılması konusunda anlaşmıştı

Reklam
Reklam

Yemen'deki Husiler, hükümet ile vardıkları esir takası anlaşmasının 10-11 Nisan tarihlerinde 3 aşamada hayata geçirileceğini duyurdu.

Husilere bağlı SABA ajansında yer alan habere göre, İran destekli Husilerin Esir İşleri Ulusal Komitesi Başkanı Abdulkadir el-Murtaza, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Yemenli taraflarla görüşmelerin yapıldığı İsviçre'nin Cenevre kentinden dönüşü sırasında Sana Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cenevre'de varılan anlaşma sonucu Husilerden 706, karşı taraftan da 181 kişinin serbest bırakılacağını hatırlatan Murtaza, esir değişiminin 10-11 Nisan tarihlerinde Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) aracılığıyla 3 aşamada gerçekleştirileceğini belirtti.

Murtaza, esirlerin öncelikle Sana ile Aden arasında, ikinci olarak Sana ile Riyad arasında, son olarak da Sana ile Marib arasında naklinin yapılacağını ifade etti.

Yemen hükümeti ile Husiler arasında BM gözetiminde 11 Mart'ta İsviçre'de başlayan esir takası görüşmeleri sonucunda taraflar, 20 Mart'ta aralarında 4 gazeteci ile tanınmış siyasi, askeri ve güvenlik yetkililerinin de bulunduğu 887 kişinin karşılıklı olarak serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varmıştı.


AA