Yayaların üzerine aracını süren sanığın yargılanmasına devam edildi

TAKİP ET

Bakırköy'de, bir kadını darbettiği için kendisine tepki gösterenlerin üzerine aracını sürerek bazılarının yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle verilen 9 yıl hapis cezası hükmü istinaf tarafından bozulan sanık Görkem Sertaç Göçmen'in yeniden yargılanmasına devam edildi

Reklam
Reklam

Bakırköy'de, bir kadını darbettiği için kendisine tepki gösterenlerin üzerine aracını sürerek bazılarının yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle verilen 9 yıl hapis cezası hükmü istinaf tarafından bozulan sanık Görkem Sertaç Göçmen'in yeniden yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Görkem Sertaç Göçmen katılmazken, tarafların avukatları duruşmada hazır bulundu.

Sanık Göçmen hakkında Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından düzenlenen raporda sanığa isnat edilen suça ilişkin fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiil ile ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin geliştiği belirtildi.

Katılanların avukatları, şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

Sanık Göçmen'in avukatı Kadriye Aynur Göçmen, tevsii tahkikat dilekçelerini yinelediklerini belirterek, müvekkili hakkında verilen yurt dışına çıkış yasaklı adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme, sanığın adli kontrolün kaldırılması talebinin reddine ve katılan A.A'nın kati raporunun tanzimi için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor sonucunun beklenmesine hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- Davanın geçmişi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, savcı baba ve hakim annenin çocuğu olan sanık Görkem Sertaç Göçmen ve arkadaşı A.A'nın 2 Ekim 2018'de Bakırköy'de bir AVM'nin önüne geldikleri sırada araçta tartışmaya başladıkları belirtilmişti.

Yaşanan olayın anlatıldığı iddianamede, olay yerinde 8 kişiyi yaralayıp 1 kişinin malına zarar verdiği gerekçesiyle Göçmen'in, "kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla birden fazla kişiye karşı kasten yaralama", "birden fazla kişiye karşı yaralama" ile "mala zarar verme" suçlarından 14 yıldan 32 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesince 13 Kasım 2020'de verilen kararda, sanığa 7 mağdura karşı "kasten yaralama" suçundan 9 yıl hapis cezası verilmişti.

Mahkeme, sanık hakkındaki, uzlaşma sağlandığı için mağdur Ahmet Seven'e yönelik "mala zarar verme" suçunun düşürülmesine, mağdur Mehmet Ali Yalçın'a yönelik "kasıtla yaralamaya sebep verme" suçunun unsurları oluşmadığından da beraatini kararlaştırmıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı ile bir kısım katılan ve sanık avukatı, kararla ilgili istinafa itirazda bulunmuştu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, yargılamada eksiklikler bulunduğu için dosyayı bozarak mahkemesine göndermişti.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)