Yanlış yapılan spor iç organlarınızı iflas ettirebilir

TAKİP ET

Yanlış yapılan sporun hayatınızı karartacağını bu haberimizde ele alıyoruz. Organlarınızı kaybetmek için sizde spordan çıkınca bir keyif sigarası yakabilirsiniz. Yanlış yapılan spor sayesinde hayatınız felç edebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Günümüzde neredeyse herkes spor yapıyor. Eskiden sahillerimizde sigara içmek için özel yerler varken şimdi her yere bisikletler ve aynı zamanda koşu için özel alanlar yapıldı. Bu alanlarda ister bisiklet, isterseniz kaykay gibi şeyler sürebiliyorsunuz ki Anadolu yakasında Pendik’ten başlayan sahil Bostancı’ya kadar kesintisiz olarak ilerlemektedir. Burada hem deniz havası almak hem de spor yapmak paha biçilemez bir hal gibi geliyor. Şimdi ülkemizde yapılan spordan bahsetmek istiyoruz ki genelde yapılan sporun yarardan çok zararı oluyor. Çoğunluk vücut geliştirme yapmaktadır. Yapılan spor genelde kalça geliştirme, göğüs geliştirme yada kol ve bacak kasları için yapılıyor.

SPORDAN SONRA KEYİF SİGARASI YAKIYORLAR

Spor salonlarında kol ve bacak çalışanların spordan çıktıktan sonra bir keyif sigara yaktığını görebiliyoruz ki bu tür şeyleri görünce çok üzülüyoruz. Ülkemizde yapılan spor maalesef bu seviyeye kadar gerilemiştir. Türkiye’de bu anlamda yapılabilecek en önemli şeylerden birisi eğer sigara içiyorlarsa sporu bırakmak olacaktır. Spor yapanların sigara içmesi tamamen zarardır ve hayatlarını kısaltmak için yapılan bir adımdan başka bir şey değildir. Hayatınıza sadece bu anlamda değil aynı zamanda organlarınıza zarar veriyor. Böbreklerinizden tutunda ayaklarınıza kadar birçok kalıcı hastalık ile yanlış yapılan spor yüzünden tanışabilirsiniz. Spor yaparken ele alınması gereken bu tarz konulardan gelecek günlerde de bahsedeceğiz.