Yağmurda spor yapanlar soluğu hastane barkodunda buluyor

TAKİP ET

Yağmurda spor yapmanın zevki gerçekten anlatılamaz bir şeydir ve sadece bunu yaşayanlar bilir. Türkiye'de her yağmur yağdığında 50 kişiden biri hasta oluyor ve bu insanlar soluğu hastanelerin acil kliniklerinde alıyorlar.

Reklam
Reklam

Spor yapmak eskiden bir ayrıcalıktı fakat artık bu durum değişti çünkü yeni nesil sürekli olarak spor yaparak vücudunu düzene sokmak istiyor. Özellikle son 10 yıldır spor yapanların ve sigarayı bırakanların rekora koştuğu ülkemizde bu istatistikler bizi bir hayli sevindiriyor.  1900’lü yıllarda sigaranın bir kültür olduğunu düşündüğümüzde bu tür zararlı alışkanlıkların yerine sporun gelmesi ve gençlerin bu konuda birbirleri ile yarışması Türkiye için oldukça yararlı bir gelişmedir.

YAĞMURDA SPOR YAPMANIN ZEVKİ ANLATILAMAZ

Yağmurda daha önce spor yapanlar yağmur yağdığında kendisini dışarı atar ve spor yapmaya başlar. Yağmurda spor herkesin sevdiği bir şey değildir ama bazı sporcular için deyim yerindeyse cennettir! Yağmur yağdığı zaman bazıları kendilerini sokaklara atar, bazıları ise sahillere giderek koşmaya başlar. Türkiye’de dün etkisini gösteren şiddetli yağmur sonucunda yine yüzlerce sporu soluğu koşmakta buldu ama sonrasında neredeyse dörtte üçlük kısım kendilerini hastanelerde barkod almış ve sıra beklerken buldu. Bu tamamen amatör olmaktan kaynaklanıyor çünkü ıslak giysileriyle yada bisikletleriyle eve döndüler.

Spor yaparken hasta olmak istemiyorsanız kuru kalmaya özen göstermeniz gerekiyor. Sporcuların en çok hoşuna giden şey ıslanmaktır. Çünkü terleyen her sporcunun motivasyonu çok iyidir ve hayatta başarılı olmak için elinden gelenin en iyisini yapmaktadır. Sizde yağmurda spor yapmayı sevenler arasındaysanız hemen bu haberimizin altına yorum atabilirsiniz.