Ünlü oyuncu Beyrut için yas tutuyor: 'Acı en güçlü ruhları ortaya çıkarır'

TAKİP ET

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen şiddetli patlama kenti tam anlamıyla yıkıp geçti. Yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı.

Reklam
Reklam

BABASI LÜBNAN KÖKENLİ
Bu korkunç patlama kentte ya da ülkede yaşayanlar kadar dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişiyi de üzdü. Özellikle de Lübnan ya da Beyrut ile kan bağı olanları.

SOSYAL MEDYADAN SESLENDİ
Bunlardan biri de ünlü oyuncu Salma Hayek. Kendisi Meksika doğumlu olsa da Hayek, baba tarafından Lübnan kökenli. 53 yaşındaki oyuncu, kent halkıyla dayanışmasını ve patlamadan duyduğu üzüntüyü ifade etmek için de sosyal medya hesabını kullandı.

'ACI EN GÜÇLÜ RUHLARI ORTAYA ÇIKARIR'
Hayek, önce Beyrut'ta çekilen bir fotoğrafını "Seni seviyorum Beyrut" mesajıyla birlikte paylaştı. Konuyla ilgili bir başka paylaşımda da  Lübnanlı yazar Halil Cibran'ın "Acı, en güçlü ruhları ortaya çıkarır" sözünü paylaştı. Hayek'in bu paylaşımlarına özellikle Orta Doğu kökenli takipçilerinden çok sayıda beğeni ve yorum geldi.

KÖKLERİ BAŞKA ÜLKELERDE
Salma Hayek, baba tarafından Lübnanlı, anne tarafından da İspanyol ve Meksika kökenli. Yani Hollywood'daki birçok meslektaşı gibi ailesi yıllar önce başka başka ülkelerden gidip yerleşti uzun süredir yaşadıkları yerlere. Kimi daha bebekken ailesiyle birlikte şu anda yaşadıkları ülkelere göç etti. Kimi de ilk gençlik yıllarında tası tarağı toplayıp kariyer uğruna ata toprağından ayrıldı.