Ünlü model, "Öyle bir hayalim vardı ki ölümü bile göze aldım"

TAKİP ET

Özellikle de ünlü markaların podyumlarına çıkabilmek, o markaların tanıtım yüzü olabilmek bu sektörde çalışmak isteyen herkesin hayali.

Reklam
Reklam

Yıla damgasını vuran Victoria's Secret defilesini hatırlayın. Birbirinden güzel modellerin podyumda salındığı o gösterişli etkinliğin, kameraların kapandığı perde arkasında neler olduğunu biliyor musunuz peki? İşte diğer ünlü firmaların yanı sıra bir süre Victoria's Secret için çalışan 28 yaşındaki Emily DiDonato yaşadığı bütün zorlukları açık yüreklilikle anlattı.

Youtube için hazırladığı videoda itiraflarını sıraladı Emily DiDonato. "Benim için başarılı olmak zayıf olmaktı. Ne olursa olsun yapacaktım ve yaptım" diyerek sözlerine başlayan DiDonato, renkli dünyanın bilinmeyen yüzünü gün yüzüne çıkardı. Model olmak için lise eğitimini bırakıp New York'a taşınan Emily DiDonato, bu uğurda birçok ajansla görüşüp seçmelere katıldığını anlattı. Fakat bir türlü beklediği geri dönüşü alamadı. Ajanslar ona "fazla kıvrımlı", "fazla kilolu" ya da "fazla atletik" olduğunu söylüyordu.

İşte bu sözlerden sonra Emily DiDonato, tehlikeli derecede sağlıksız, ölüme bile davetiye çıkaracak bir beslenme tarzı uygulamaya başladı. O dönemde görüntüsünden memnun olmadığını söyleyen Emily DiDonato, ajanslardan duyduğu bu eleştirilerden yola çıkarak olabildiğince az yiyecekle beslenmeye başladı. Kendisine 'fazla kıvrımlı' olduğunu söyleyenlere kendini kanıtlamak zorunda hissetti. Emily DiDonato, o dönemde çok az yemek yiyerek çok fazla spor yaparak incelmeye çalıştı. O sıralarda 63.5 kilo olan DiDonato bu çabalarının sonucunda 10 kilo vererek 53 kiloya indi. Fakat ünlü model bütün o çılgınlığı geride bıraktığı şu günlerde 68 kilo olduğunu ve kendini gayet sağlıklı hissettiğini belirtti.

Ancak onca kilo verdiği halde yine de ajanslar ona kapılarını hemen açmadı. Bu kez de eskiden daha iyi göründüğünü, o zayıflıkla sağlıksız bir görüntü sergilediğini söylediler. Emily DiDonato, kariyerinin başlangıcında bütün bu baskılar nedeniyle ruh sağlığının da olumsuz etkilendiğini söyledi. O dönemde en büyük derdinin ise yalnızlık olduğunu itiraf etti. "Yalnızdım, evimi, arkadaşlarımı ve ailemi özlüyordum. Yeterince yetişkindim ve o süreçte arkadaş edinmek benim için çok zordu."

O dönemde eğer model olmayı başaramazsa bunun kendisi için utanç verici olduğunu düşünüyordu. Durmadan kilo kaybeden Emily DiDonato'nun hayatını kurtaranlar ise bir kozmetik firmasının katalog çekiminde karşılaştığı tecrübeli bir model ile bir makyaj sanatçısı oldu. Ona bu kadar ani ve çok kilo kaybının endişe verici olduğunu söyledi.

O noktadan sonra da DiDonato'nun hayata bakışı değişti. Genç model "Kendime daha iyi davranmış olmayı dilerdim, çünkü ben sadece insanım. Ama modellerin sıfır beden olmak zorunda kaldıklarını düşünüyordum" diye konuştu. Emily DiDonato şimdi ise bedeniyle ve kilosuyla barışık olduğunu fakat bu duruma gelmesinin uzun zaman aldığını söyledi. Bu arada Emily DiDonato'nun hiçbir zaman Victoria's Secret defilesine çıkmadığını ama markanın katalog ve reklam çekimlerinde görev aldığını da hatırlatalım.

DEPO PHOTOS, INSTAGRAM