Üniversiteye girişte değişen tek şey süre oldu!

TAKİP ET

ÖSYM'nin yeni sınav sistemini 1 haftada yapıp bitireceği konusuna dair hazırladığımız bu haberde aynı zamanda yeni sınav sisteminin artılarından ve eksilerinden bahsettik. Üniversiteye giriş sınavlarına dair detaylı bilgi için bu haberimizi okumadan geçmeyin.

Reklam
Reklam

Üniversitelere giriş sınavında sizde biliyorsunuz ki artık yeni dönem başladı. Eskiden ilk olarak YGS yapılıyordu ve bu sınav okul zamanı yapılıyordu. Sınavın akabinde ise okulların bitişine yakın yapılan LYS sınavı ile her şey sona eriyordu ve bu arada kalan süreçte öğrenciler düşünmekten kafayı yiyordu. Artık böyle bir şey olmayacak çünkü ÖSYM’nin açıklamasına göre üniversiteye giriş sınavında oldukça büyük değişiklikler yaşanıyor. Sınava girişlerde başarı yakalamak için artık hiçbir öğrenci aylarca bekleyip stres yapmayacak.

YENİ SINAV SİSTEMİNDE 1 HAFTA İÇERİSİNDE HER ŞEY BİTİYOR!

Yeni sınav sisteminde bir hafta neredeyse her şeyin bittiğini ve 18 yaşındaki gençlerin üstündeki stresin sadece bir hafta süreceğini düşünüyoruz. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı açıklanmadığı gibi sınav tarihi de henüz belli değildir. Tek bilinen şey Haziran ayında olacağı ve Cumartesi günü olacağıdır. İlk başta TYT ve hemen akabinde YKS sınavı oluyor. Dolayısıyla TYT sonuçları 1 haftada açıklanması lazım ki barajı geçebilen öğrenciler YKS sınavına giriş yapabilsinler. ÖSYM’nin bu konuda nasıl bir çalışma yapacağı çok merak ediliyor.

SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI BİR AY SÜRMEYECEK

Haziran ayında yapılan sınavın sonuçlarının çok kısa sürede açıklanması bekleniyor ama biz böyle bir şeyin mümkün olacağını sanmıyoruz. Çünkü oldukça değişik bir sınav sistemine geçiliyor. 1 ayda sonuçları zor okuyan ÖSYM nasıl bu kadar sürede sonuçları sıfır hata ile yapacak çok merak ediyoruz. Haber16.com’u takipte kalarak sizde yeni sınav sisteminden haberdar olabilirsiniz.