Üniversiteli kıza yol kenarında tecavüz!

TAKİP ET

Havalimanına indi, hayatının en eğlenceli festivallerinden birine katıldı. Ancak dönüş yolu hayatının kabusu oldu.

Reklam
Reklam

İngiltere, yol kenarında tecavüze uğrayan Kate Juby'nin başına gelenleri konuşuyor. Şu an 23 yaşında olan genç kız, Portekiz'de yaşadıklarını iki yıl sonra anlatabildi. Üniversite birinci sınıfta okurken, Nisan 2017'de Portekiz'in Aljezur kentine gitti. Havalimanına dönerken Tiago Curado de Sousa'nın aracına bindi. Yolun yarısında 33 yaşındaki erkek aracı durdurdu. Genç kızı sürükleyerek yolun kenarına götürdü. İki kez tecavüz etti. Genç kız, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
"Yalnızca 'Lütfen beni öldürme' diyordum. Korkunç şeyler olurken bana 'bebek' diyordu. Çığlık atıyordum. Elinden kurtulunca sırt çantamı aldım ve kaçtım."

Tekrar ana yola çıkan genç kız, bu kez şanslıydı. Juby'yi araçlarına alan Alman çift, hemen genç kızın üzerini bir battaniyeyle örttü. Ve polisin olay yerine gelmesini beklediler. Portimao Hastanesi'ne götürülen genç kadın, orada başka bir kabusu yaşadı. Juby'nin tüm elbiseleri alındı, yatağa bağlandı. Doktorlar ise, genç kıza sürekli ağlamayı kesmesini söyledi. Saatler sonra tekrar karakola döndüklerinde Juby annesini arayabildi. Telefonda söylediği ilk cümle, ağlayarak "Anne, tecavüze uğradım" oldu.

Portekiz'de yargılanan Curado de Sousa mahkemeden yürüyerek özgürce çıktı, hem de Juby'nin gözleri önünde. Mahkeme binasından çıkarken kolunda karısı da vardı ve kurbana güldü. İngiliz basınına konuşan Kate Juby, olayın üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen halen travma ve acılarının sürdüğünü söylüyor. Her gece kabuslarla uyanan 23 yaşındaki genç kız, psikolojik destek alıyor. Genç kız, öğrenim gördüğü Liverpool John Moores Üniversitesi'ni de bıraktı.