Üniversite'ye terör saldırısı! 18 ölü, 50 yaralı!

TAKİP ET

Kırım'ın Kerç kentinde bir teknik üniversiteye bombalı terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 18 öğrenci hayatını kaybederken, yaklaşık 50 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü "Vukov Caddesi'ndeki teknik bir üniversite terör saldırısı meydana geldi. Saldırı sonucunda 18 öğrenci hayatını kaybederken, yaklaşık 50 kişinin yaralandığı öğrenildi.

TERÖR SALDIRISINDA ''YAKLAŞIK 50 YARALI VAR''

Olay yerine ambulanslar ve kurtarma ekipleri gönderildi. Diğer yandan yaralıların sayısının 50 kadar olduğu ileri sürüldü. Rus basınına konuşan Kerç'teki 1 numaralı hastanenin klinik kabul bölümünden bir kaynak "18 kişi getirildi, yaklaşık 50 yaralının geleceğini söylediler" dedi.

BİLİNMEYEN BİR PATLAYICI KULLANILDI

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi'nden yetkililer ise olayda ne olduğu bilinmeyen bir patlayıcının kullanıldığını bildirdi.

KREMLİN: TERÖR SALDIRISI OLMA İHTİMALİ DE DEĞERLENDİRİLİYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, soruşturmacıların olayın olası nedenleri arasında terörü de göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Peskov, Putin'in ölenlerin yakınlarında taziyelerini ilettiği ve yaralılara gerekli tıbbi yardımın yapılması talimatı verdiğini aktardı.

Peskov ayrıca "Putin ayrıca Rusya Federal Güvenlik Servisi ve diğer yetkili kurumlara olayın nedenlerinin bir an evvel ortaya çıkarılması talimatı verdi. İlgili makamların bilgi vermesini bekliyoruz" dedi.

ROSGVARDİYA: SEBEP EL YAPIMI PATLAYICI

Rusya Ulusal Muhafızları (Rosgvardiya) Başkan Yardımcısı Sergey Melikov, gazetecilere yaptığı açıklamada olayda el yapımı bir patlayıcının kullanıldığını söyledi.

Melikov "Patlamanın sebebi el yapımı bir patlayıcı" dedi.

SORUŞTURMA KOMİTESİ: TERÖR SALDIRISI

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, olayı 'terör saldırısı' olarak değerlendirdiklerini ve bu çerçevede soruşturma açtıklarını söyledi.

Petrenko "Ön verilere göre okulun kantininde metal objelerle dolu ne olduğu bilinmeyen bir patlayıcı infilak etti" dedi.

Rusya Soruşturma Komitesi yetkilileri, okulda meydana gelenleri 'terör saldırısı' olarak nitelendirdi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, patlamaya sebep olan patlayıcının içinde şarapnel parçaları bulundu.

22 YAŞINDAKİ SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

Failin 22 yaşındaki bir öğrenci olduğu ve patlamanın ardından intihar ettiği duyuruldu

''MASKELİ ADAMLAR ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ VURDU''

Russia Today'e (RT) konuşan okul yakınlarındaki iki görgü tanığı, patlama sırasında silah seslerinin duyulduğunu, binanın etrafında koşuşan maskeli ve silahlı adamların öğrencileri öldürdüğünü söyledi.

Güvenlik güçlerinden bir kaynak da, okuldan bir öğretmenin soruşturmacılara olayı şöyle anlattığını aktardı: "Patlama oldu, camlar paramparça oldu. Sonra da silahlı adamlar etrafta koşmaya, kapıları açıp herkese bağırmaya başladı" dedi.

Bir öğrenci de maskeli adamların patlamadan sonra ellerinde tüfeklerle koşuştuğunu ifade etti.

Öğrenci "Bir sürü maskeli adam vardı, kaç taneydiler bilmiyorum. Öğrencileri, öğretmenleri, önlerine çıkan herkesi vurdular. Çok kişiyi vurdular sanıyorum. Ayrıca etrafa patlayıcılar atıyorlardı" dedi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, facianın ardından Kerç'te 3 günlük yas ilan edildiğini söyledi.