ULUSKON Başkanı Atasoy'dan Şanlıurfa'ya ziyaret

TAKİP ET

ULUSLARARASI Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy, Şanlıurfa'da birtakım ziyaretlerde bulundu.

ULUSKON Başkanı Nezaket Emine Atasoy, gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Emniyet İl Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim'i ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik ile farklı iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantılara ULUSKON Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı İbrahim Halil Çelik'te katıldı.

'ŞANLIURFA'DA İHRACATLARA ÖNCÜLÜK ETMEYE HAZIRIZ'

Başkan Atasoy, Şanlıurfa bölgesinin ihracatının, ithalatının ve yatırımlarının büyütülmesi hakkında iş birliği içinde olunacağını söyledi. Atasoy, ULUSKON olarak Türkiye'nin her ilinde çalışmalarımız devam ettiği gibi Şanlıurfa gibi çok büyük ve verimli tarım arazileri olan ve dünyadaki ilk medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel açıdan dünyada eşi benzeri olmayan bu şehrimizde faaliyet göstermekten memnuniyet duyacağız. ULUSKON, Şanlıurfa yeni bağlantılara her zaman açık olduğumuz gibi zengin bir tarih ve kültürle kutsanmış Şanlıurfa'mızı yurtdışı pazarlarıyla tanıştırıp gerekli ticaret ve tanınırlık seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz dedi.

Şanlıurfa Valisi Ayhan ziyarette yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın inanılmaz bir potansiyeli vardır ama ihracat kültürü çok zayıftır. Finans ve tarımsal üretim konusunda güçlü olan Şanlıurfa, yatırımcı bulma, ihracat ve ticaret alanlarında zayıf kalıyor. Bu sorunu ULUSKON gibi bu alanda belli başarılara ulaşmış tecrübeli kuruluşlarla, üst düzeyde sahiplenerek ve yol göstererek çözebiliriz dedi. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yetim de, Üreticilerimizi yurtdışı kanallarına açmak, teşvik etmek şehrimizde çok önemli bir rol oynuyor çünkü işçi potansiyelimiz çok yüksek, nüfusumuz genç ve maliyetler daha düşük, dolayısıyla Urfa'ya yatırımcı çekme yönünde ULUSKON'un başarılı çalışmaları minnetle karşılıyor, iş birliği içinde olup fark yaratacağımızı düşünüyorum diye konuştu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül ise, Şanlıurfa'da birçok projemizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız, Sanat Sokakları ve konuk evleri gibi projelerimizin de faaliyete geçtiğini söylemek isterim. Bunun yanı sıra ULUSKON gibi uluslararası bir kuruluşun Şanlıurfa'da gerçekleştireceği çalışmalara bizim tam destek vereceğiz ifadelerini kullandı.


DHA