Uludağ'da parti görüntüleriyle büyük tepki çeken tesis kapatılıyor - Bursa Haberleri

TAKİP ET

Uludağ'da geçtiğimiz hafta sonu tatilcilerin akınına uğrayan otellerden yansıyan parti görüntüleri, sokağa çıkma kısıtlamasında evlere kapanan vatandaşların büyük tepkisini çekmişti. Edinilen bilgiye göre, parti görüntüleri yayınlanan tesis için kapatma kararı alındı.

Reklam
Reklam

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, geçtiğimiz hafta sonu otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Hava sıcaklığının eksi 1 derece olarak ölçüldüğü bölgede konaklayan yerli ve yabancı konuklar, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

TEDBİRLERİ HİÇE SAYIP EĞLENDİLER
Farklı otellerde düzenlenen eğlencelerde, koronavirüs kısıtlama kuralları arasında yer alan maske ile sosyal mesafeye aldırılmadığı dikkat çekti. Pek çok noktada müzik eşliğinde kalabalık grupların geç saatlere kadar eğlendiği gözlendi.

VATANDAŞLARIN TEPKİSİNİ ÇEKTİ
Uludağ'da tatil yapanların eğlence ve kayak pistlerindeki görüntülerinin yayınlanması üzerine sosyal medya kullanıcıları koronavirüs kısıtlama kararlarına eşit olarak uyulması gerektiğini savunarak bu görüntülere tepki gösterdi.

GEÇEN HAFTA PARA CEZASI KESİLMİŞTİ
Geçtiğimiz hafta Uludağ'da bir otelde kalan 10 kişilik müşteri grubunun terasta, müzik eşliğinde sosyal mesafe ile maske kuralına uymadan eğlenmeleri üzerine otel işletmecisine ve eğlenen gruba idari para cezası verilmiş, maske takmamak ve sosyal mesafeye uymamaktan toplam 76 bin 380 TL para cezası uygulanmıştı.

TESİS KAPATILIYOR
Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın edindiği bilgiye göre
tepkiler üzerine harekete geçen yetkililer Kervansaray isimli tesisin kapatılması yönünde karar aldı.