Ülkesi hastalıktan kırılırken Kraliçe neden maske takmıyor?

TAKİP ET

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth koronavirüs nedeniyle 7 ay sonra veliaht Prens William ile birlikte Porton Down Savunma Bilim ve Teknoloji Laboratuvarını ziyaret etti. Elizabeth'in maskesiz olması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Buckingham Sarayından yapılan açıklamada, Kraliçenin sağlık görevlilerine ve bilim insanlarına danıştıktan sonra maske takmamaya karar verdiği belirtildi.

Kraliçe, torunu veliaht Prens William ile Salisbury yakınlarındaki Porton Down Savunma Bilim ve Teknoloji Laboratuvarını ziyaret ederek bilgi aldı.

Bu arada Kraliçe'nin maskesiz olarak bir etkinliğe katılması da tartışma konusu oldu. Konuyla ilgili haberlerin yer aldığı sitelerde okurlar ilginç yorumlar yaptı.

Bir okur Kraliçe'nin, bütün bir ülkenin yerel karantinalara gittiği bir süreçte maskesiz olarak sokağa çıkmasını anlayamadığını belirtti.

Aynı okuyucu, "Sanıyorum, maske onun yaşında biri için boğucu, nefes tıkayıcı oluyor. Ama neden kendini izole etmiyor" diye yazdı. Buna yanıt veren bir başkası da "Birçok insan gibi Kraliçe'nin de izolasyon nedeniyle yorgun düştüğünü ileri sürdü."

Bazı okurlar da Kraliçe'nin maske kullanmadığını çünkü bir yere gitmeden önce hem kendisine hem de orada bulunanlara test yaptırdığını iddia etti. 

Kraliçe 2'nci Elizabeth daha önce de mayıs ayında Windsor Şatosu'ndaki bir törene maskesiz olarak katılmıştı.

Kraliçe, geçtiğimiz 17 Temmuz'da Sir Thomas Moore'a şövalyelik nişanı verdiği törende de maske kullanmamıştı. Kralie 2. Elizabeth o dönemde eşiyle birlikte Windsor Şatosu'nda sosyal izolasyonda bulunuyordu.