Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Genelkurmay Başkanı Khomçak'ı görevden aldı
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Genelkurmay Başkanı Khomçak'ı görevden aldı, başlıklı haberin detayında; Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Khomçak'ı görevden aldı.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Khomçak’ı ve Ukrayna Güvenlik Servisi’nden (SBU) kritik isimleri görevden aldı. Zelenskiy’nin Basın Sekreteri Sergey Nikiforov yaptığı açıklamada, Khomçak’ın görevden alınmasını Zelenskiy’nin kararı olduğunu belirterek, "Bu Devlet Başkanı’nın kararıydı. Khomçak’ın vatanseverliği konusunda bir şüphesi yok. Ancak o Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Bakanlığı arasında sinerji görmek istiyor ama bunun tam tersini tartışmalar ve fikir ayrılıkları görüyor" dedi.
Nikiforov, Khomçak’ın Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinin beklendiğini belirterek, yeni Genelkurmay Başkanı’nın Valeriy Zalujniy olacağını ifade etti.Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
"Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Genelkurmay Başkanı Khomçak’ı görevden aldı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "27.07.2021" tarihinde "DÜNYA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Genelkurmay Başkanı Khomçak’ı görevden aldı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.