Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Podolyak: "3. Dünya Savaşı çoktan başladı kimse bunu görmüyor"
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Podolyak: "3. Dünya Savaşı çoktan başladı kimse bunu görmüyor", başlıklı haberin detayında; Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Mihaylo Podolyak, "3. Dünya Savaşı çoktan başladı kimse bunu görmüyor" dedi.
Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatın 9'ncu gününde de saldırılar devam ederken, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Mihaylo Podolyak sosyal medya üzerinden kendisine sorulan soruları yanıtladı. Ukrayna'da olup bitenleri 3. Dünya Savaşı olarak nitelendiren Podolyak, Örneğin Brüksel, Amsterdam'daki kafelerde, restoranlarda oturup Netflix'i düşünüyorlar. Birinin gelip şehir merkezini bombalamaya başlamasına psikolojik olarak hazır değillerdi. Burası 3 buçuk milyonluk bir şehir. Bunu anlamıyorlar. Artık dünya savaşının sona erdiğini ve bir daha olmayacağını düşünüyorlar. Yerel savaşların olabileceğini fakat küresel savaşların olacağını öngörmüyorlar. Şimdi küresel bir çatışma var. 3. Dünya Savaşı çoktan başladı kimse bunu görmüyor dedi.
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına müdahale edilmezse Rusya'nın başka ülkelere de saldıracağını vurgulayan Podolyak, Ruslar, Ukrayna'da durmayacak. Başka ülkelere de saldırıp daha da ileriye gitmek isteyecekler. Kimse bunu istemeyecektir. Hiç şüphesiz batılı müttefiklerimizin ekonomik yaptırımları 1, 2 veya 3 yıl Rusya'nın üzerinde çok etkili sonuçlara neden olacak. Belli bir karar vermek istedikleri açık ama bu kararlar Ukrayna'nın da çıkarına olmalı ifadelerini kullandı.Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Podolyak: 3. Dünya Savaşı çoktan başladı kimse bunu görmüyor başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 04.03.2022 tarihinde Dünya haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. Dünya haberleri kategorisinde yer alan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Podolyak: 3. Dünya Savaşı çoktan başladı kimse bunu görmüyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)