Türkiye'ye karşı haddini aşan Macron'la, İngilizler böyle dalga geçti

TAKİP ET

Oruç Reis Doğu Akdeniz'deki ilerleyişini sürdürürken peşi sıra açıklamalar da devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron Türkiye'ye karşı yine haddini aşan adımlar attı. İngiliz The Times gazetesi Macron'la böyle dalga geçti...

Reklam
Reklam

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası Türkiye'nin tek taraflı olduğunu iddia ettiği petrol arama çalışmalarını sona erdirmesi gerektiği açıklamasında bulundu. Macron ayrıca Doğu Akdeniz'deki askeri varlıklarının geçici olarak artırılacağını belirtti. Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası Macron’dan açıklama geldi. Macron, Yunan Başbakan Miçotakis ile görüşme gerçekleştirdikten sonra bir açıklama yayınladı. Açıklamada Türkiye’nin bölgedeki petrol arama çalışmalarının sona erdirilmesi çağrısı yer aldı. Macron ayrıca Doğu Akdeniz’deki askeri güçlerinin geçici olarak arttırılmasıyla uluslararası kanunlara saygı gösterilmesinin sağlanmasını amaçladıklarını belirtti. Açıklamada Doğu Akdeniz’deki askeri gücün AB ortakları ve Yunanistan ile birlikte artırılacağı bildirildi.

İNGİLİZ BASININDAN MACRON'A SERT TEPKİ!
Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un önce Beyrut patlamasından sonra Lübnan’a gitmesi ve daha sonra Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamaları, İngiliz basınında eleştirildi. İngiliz medyasında yer alan haberde Macron için, “Jet-ski üzerinden dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor” denildi.

Macron kendi ülkesinde 18 ay süren protestoların ardından koronavirüsle (Covid-19) mücadelesini bırakıp, Akdeniz ile ilgili atılımlar yapması tepki çekti. Toulon yakınlarındaki cumhurbaşkanlığı sahil konutu Fort de Bregançon'da tatil yaparken görüntülenen Macron’a, “Jet-ski üzerinden dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor” eleştirisi yapıldı. Macron, Akdeniz'deki ülkelerin iç işlerine karışmakla suçlanıyor.

Yapılan eleştiriler Macron'un tatildeki pozlarının dünyaya genç lider imajı verme çabası içine girdiği belirtilerek yapıldı. Hem ülkesinde hem de dünyada yaşanan büyük krizlere rağmen gününü gün eden Macron'un bu tavrı büyük tepki topladı.

İngiliz medyasından The Times’ın haberinde, “Macron, ülkesinde 18 ay süren protestolar ve ardından yaşanan salgın hastalıktan sonra Akdeniz'deki yaz tatilini 'genç bir lider' imajını canlandırmak için kullanıyor” ifadelerine yer verildi.