Türkiye'nin gözü kulağı bu açılışta.. Altepe açıklama yapacak!

TAKİP ET

Tüm Türkiye'nin gözü kulağı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin saat 16.00'da yapacağı açılışa çevrildi. Başkan Altepe'nin istifa edip etmeyeceği büyük merakla bekleniyor.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa, Ankara ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifasını istemesinin ardından gözler bu isimlere çevrilmişti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ise nasıl hareket edeceği tüm Türkiye tarafından merakla bekleniyor. 

Başkan Recep Altepe, kendi sosyal medya hesaplarından saat 16'da yapılacak olan Kaplıkaya Hacivat Deresi ıslahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenini duyurması ve tüm vatandaşları açılışa davet etmesi tüm gözleri bu açılışa çevirdi. Başkan Altepe'nin bu açılışta istifasını kamuoyuna açıklayıp açıklamayacağı merakla bekleniyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin saat 16.00'da merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenine özel dostlarını da davet ettiği bildirildi.

Başkan Altepe'nin Büyükşehir Belediyesi'ndeki makam odasını hafta sonu topladığı ve yakın çevresiyle istifa edeceği bilgisini paylaştığı öğrenildi.
 

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Bosna Hersek'teki törenlere katıldıktan sonra geçen cuma günü Türkiye'ye gelen Recep Altepe, Atatürk Havalimanı'nda istifası ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, Benim böyle bir şeyim yok. Görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa'ya dönüyorum. İnşallah görev devam edecek. Şu anda açıklanacak bir şey yok. Görevimin başındayım demişti.

Daha sonra Bursa'ya gelen Recep Altepe, hafta sonunu ailesi ve yakınlarının düğün törenine katılarak geçirmişti. Altepe, mesai arkadaşının oğlunun nikah töreninden çıkarken ise  muhabirlerin konuyla ilgili sorusunu, Hayırdır? Yooo! Yok öyle bir şey yok! Yok abi yok. Yok abi öyle birşey yok. Sağol. Hayırlı Akşamlar diyerek yanıtlamıştı.
 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK!!!

Buna göre, Bursa Valisi İzzettin Küçük, 10 gün içinde İl Belediye Meclisi'ni toplantıya çağıracak. Meclis'te yapılacak belediye başkanlığı seçiminde adaylar için birinci ve ikinci tur için üçte iki çoğunluk aranacak. İlk iki turda başkanın seçilememesi halindeyse, üçüncü turda salt çoğunluk aranacak.
 

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

Bursa Büyükşehir Meclisinde çoğunluk AK Partili üyelerde olduğu için yeni belediye başkanı da AK Partili olacak.

Yeni belediye başkanının kim olacağı konusunda son sözü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.