Türkiye harekatı başlattı, ABD'li ve YPG'li komutanlar 'Acil' koduyla buluştu

TAKİP ET

Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı saatlerde YPG'li teröristlerle bölgede fotoğraf veren ABD'li subayların, Türkiye'ninilk ateşinin hemen ardından "acil" koduyla toplantı düzenlediği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Türkiye uzun süredir konuştuğu Barış Pınarı Harekat saat 16:00 itibariyle başladı. Türk jetlerinin vurduğu saatlerdeABD'li ve terör örgütü YPG'nin sözde komutanları "acil" koduyla bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı, saat 16.00'da Resulayn'daki YPG hedeflerinin vurulmasıyla başladı. F-16'lar 30 kilometre derindeki terör hedeflerini vurdu. Risk oluşturan unsurların temizlenmesinin ardından asker karadan giriş yapacak. Barış Pınarı adı verilen harekatın başladığını Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter'dan duyurdu.

ABD'Lİ KOMUTAN İLE YPG'LİLER TOPLANTI YAPTI
TSK'nın operasyona başladığı saatlerde daha önce kontrol altına alınan Suriye'deki bölgeler, sınır hattındaki bazı iller ve Ankara'daki istihbarat merkezine de bilgiler akmaya başladı. Güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre Türkiye'nin harekata başlamasının hemen ardından ABD'li ve YPG'nin sözde komutanları 'acil' koduyla bir toplantı gerçekleştirdi.