Türkiye'den gönderilen eğitim ve öğretim materyallerini taşıyan tırlar KKTC'ye ulaştı

TAKİP ET

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu: - "Yarından itibaren kitap, akıllı tahta, kitaplık ve sıraların okullara gönderilmesine başlanacak"

Reklam
Reklam

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) "Türkiye-KKTC El Ele Daha İleriye Projesi" kapsamında Türkiye'den gönderilen eğitim ve öğretim materyallerini taşıyan 14 tır, Gazimağusa Limanı'na ulaştı.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, kitap, akıllı tahta, kitaplık, sıra ve diğer eğitim malzemeleriyle yüklü tırların ulaştığı limanda, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu, Türkiye'nin KKTC'siz, KKTC'nin de Türkiyesiz olamayacağını belirterek, "Biz birlikte güçlüyüz, bu coğrafyada iki Türk devleti var, bu iki Türk devleti ilelebet yan yana, omuz omuza yaşayacaktır." diye konuştu.

Türkiye ile KKTC arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği "kardeşlik hukuku" stratejisi bulunduğunu dile getiren Feyzioğlu, Kıbrıs Türkü'nü bu coğrafyada hiç kimsenin yok sayamayacağını kaydetti.

Feyzioğlu, Türkiye'nin her alanda KKTC'ye yönelik desteklerinin devam edeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Yarından itibaren kitap, akıllı tahta, kitaplık ve sıraların okullara gönderilmesine başlanacak. Türkiye-KKTC daima el ele. Bu büyük hizmet, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC vizyonu, stratejisi ve talimatları ışığında, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay'ın yakın takibinde, Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'in pek titiz organizasyonunda, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve tüm hükümet ile yakın işbirliği içinde gerçekleşti. Milletimize hayırlı olsun."

KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Türkiye'nin ülkesine her türlü desteği vermesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, gönderilen malzemenin KKTC'deki eğitim öğretimin hızlı yükselişe geçmesi noktasında büyük önem taşıdığının altını çizdi.

"Türkiye-KKTC El Ele Daha İleriye Projesi" çerçevesinde Türkiye'den 14 tırla gönderilen eğitim malzemelerinin, yarından itibaren KKTC'deki tüm okullara dağıtılacağı ve 16 Şubat 2023 Perşembe günü başlayacak 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde kullanılacağı kaydedildi.




Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)