Turistlere hayat kadını tepkisi

TAKİP ET

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Red Light District yine tartışma konusu oldu.

Reklam
Reklam

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da kentin ilk kadın belediye başkanı Femke Halsema, kentin ünlü turizm noktalarından olan Red Light District hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Hollanda merkezli yayın kuruluşu Het Parool'a konuşan Halsema, Red Light District'te çalışan hayat kadınlarını küçük düşürdüklerini söyledi.

Temmuz 2018'de göreve gelen Halsema, Amsterdam'daki hayat kadını kültürünün yasal zeminde değişikliğe ihtiyacı olduğunu ve ve bu bağlamda birtakım adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Halsema 2019 yılının yaz dönemine kadar belediye tarafından birtakım önlemler alınacağını da açıkladı.

Halsema, Red Light District'te çalışan hayat kadınlarının turist grupları tarafından aşağılandığını ve kötü muameleye maruz bırakıldığını belirtti.

Amsterdam'ın ilk kadın belediye başkanı olan Halsema, Red Light District'e rehberli turlar düzenlendiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Bölgenin bir sorun haline geldiğini savunan Halsema, sektörün hedefinden saptığını düşünüyor.

Amsterdam'ın ünlü Red Light District bölgesinde yasa dışı çalışan hayat kadınları ülke çapında büyük bir sorun olarak kabul ediliyor.

Ülkeyi ziyaret eden çok sayıda turistin bölgeyi ziyaret etmesi sebebiyle hayat kadınlarının çalışma koşulları ve güvenliklerinin günden güne kötüleştiği düşünülüyor.

Halsema geçtiğimiz ağustos ayında Red Light District'in kalabalık gecelerde geçici olarak kapatılması teklifini sunmuştu.

Yılda ortalama 20 milyon turisti ağırlayan Amsterdam'da bu rakam, Red Light District'te çalışan hayat kadınların üzerinde bir tür baskı unsuru da oluşturuyor.

Bu unsurlardan en çok dikkat çekeni ise hayat kadını olarak çalıştırılmak için ülkeye kaçak yollardan getirilen ve insan kaçakçılığına maruz kalan kişiler.

Geçtiğimiz günlerde Amsterdam'da bazı aktivistler bölgedeki seks ticaretinin sonlandırılmasını talep eden bir bildiri yayınlamıştı.

Hristiyan Demokratlar, VVD ve Liberal D66 tarafından imzalanan bildiride seks işçisi olarak Hollanda'ya gelen kişilerin ülkede bir yıldan fazla kalmaması önerilmişti.