TTB üyesi 8 doktor için karar verildi
ZEYTİN Dalı Harekatıyla ilgili yaptıkları açıklama nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltın alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlan Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi 8 doktor savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK-PYD'ye karşı Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtına "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" diyerek karşı çıkan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 doktor "terör örgütü propagandası yapmak", "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan gözaltına alınmıştı. 3 doktor geçen hafta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken Emniyetteki işlemleri tamamlanan aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel'in de aralarında bulunduğu 8 doktor da dün adliyeye sevk edildi.
OPERASYONU KARŞI MISINIZ
Doktorlara sorgularında "Savaş Halk Sağlığı sorunudur derken neyi kastettiniz?, PKK/PYD ile irtibatınız var mı?, TSK'nın Diyarbakır, Mardin, Nusaybin ve Şırnak Cizre'deki halkı PKK zulmünden kurtarmak ve şehrin güvenliğini sağlamak için gerçekleştirdikleri operasyonlar konusunda düşünceniz nedir?, TSK'nın yaptığı operasyonlara ve halen Afrin'de konuşlanıp Kilis ve Hatay halkına attıkları roketlerle tehdit oluşturan PKK/PYD unsularına yönelik TSK'nın meşru müdafaa hakkı kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlara karşı mısınız?, Daha önce Birlik olarak PKK/PYD'nin ülkemizi bölme amacıyla gerçekleştirdikleri şiddet ve tehdit içeren eylemleri konusunda kınama bildiriminde bulundunuz mu?, Konsey üyeleri olarak açıklamalarınızın PYD/PKK unsurlarının eylemlerine, tehditlerine karşı harekete geçilmemesi, operasyon yapılmaması isteği içeriyor mu?" şeklinde sorular yönetildi.
SAVAŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR
TTB Başkanı Raşit Tükel ifadesinde savaşın ölümlere yıkımlara, suların zehirlenmesine, göçe yol açtığına dikkat çekerek, "Bu yüzden tam bir halk sağlığı sorunudur. Hekimlik ve insanlık değerleri doğrultusunda insan yaşamını tehdit eden her türlü unsura yönelik endişelerimizi belirttik. Açıklamadaki dikkat çekilen husus bütün çatışma ve savaş hallerine ilişkindir. Ayrıca ülkemizde bulunan Suriyelilerle ilgili savaş, göç gibi durumların olumsuz etkileri üzerine çalıştayımız oldu ve bu sorunun çözümlerine ilişkin sonuç bildirgesi hazırladık ve yayınladık. Bu bildirgeden Sağlık Bakanlığına da gönderdik. Açıklamalarımız politik olgulardan bağımsız olarak sağlık açısından değerlendirilmelidir" dedi.
SAVAŞ VE ÇATIŞMAYI DESTEKLEMEYİZ
HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ