Trafik magandasın yaptığı manevra iki kişinin ölümüne yol açtı

TAKİP ET

Trafikte akıl almaz makaslar atıp hava atmaya çalışan trafik magandaları yine 2 kişinin canını aldı. Trafikte kendi hayatlarını umursamayıp başkalarının hayatlarını da umursamadılar.

Reklam
Reklam

Gün geçtikçe çoğalan trafik magandaları yine iki cana mal oldu. Bitmek tükenmek bilmeyen bu trafik magandaları trafikte herkesin hayatını hiçe sayarak akıl almaz hareketler yapıyor. Bunları yaparkende kameraya çekiyorlar. İki kişinin öldüğü kazada bir de alkollü çıkan trafik magandası tutuklandı. Bu olayların artması üzerine harekete geçen yetkililer trafikte adap ve saygı üzerine daha çok çalışmaya başladı ve zaman zaman trafikte çevirme yaparak denetime başladılar. 

TRAFİKTE SÜREKLİ OLARAK DENETLEME OLACAK

Alkol denetiminin arttırılacağı kararını alan yetkililer belirli bir alkol değerini geçenlere ağır ceza yazacak ve eğer aşırı alkol varsa ve halen araç kullanmak ısrarlı ise hem aracına hem de ehliyetine el koyulacaktır. İnsanların hayatlarını hiçe sayan bu magandaların bir an önce bitmesi için yetkililer olabildiğince çabuk işlem yapmaya çalışıyor. Trafik konusunda yetkililerin ciddi anlamda bir eğitim vermeleri gerekiyor çünkü neredeyse her gün trafik kazası oluyor ve bu kazalarda canından olan da olabiliyor yaralanan da olabiliyor. Bu kazaların hepsini trafik magandalarına yükleyemeyiz. Sadece onlar yüzünden değil aynı zamanda hava koşulları nedeniylede kazalar olabilir fakat bunların en başında iyi bir şöförlük gerekiyor. Ne kadar kötü koşulda olursa olsun aracı kullanan bireyin ne zaman nerede nasıl gitmesi gerektiğini bilmeli ve bu bilinçle gidildiğin de günümüzde ki kazaların önüne geçilebilir. 

Her vatandaşın ayrı ayrı bilinçli ve birbirlerine saygılı olması gerekir. Trafikte özellikle İstanbul ve Ankara trafiğinde bunu mutlaka görmek istiyoruz. Trafiğin en yoğun olan illerden biridir İstanbul. Özellikle avrupa ve asya kıtasına geçişlerde bunları çoğunlukla görmekteyiz. Unutmayalım arkada sevdiklerimiz var onları üzmeyelim. Trafik hayattır.