Tokat'ta erik ağacı kış mevsiminde çiçek açtı

Tokat'ta erik ağacı kış mevsiminde çiçek açtı, başlıklı haberin detayında; Tokat'ın Niksar ilçesinde erik ağacının kış mevsiminde çiçek açması görenleri şaşırttı.

Niksar'da kar yağışının ardından hava sıcaklığının artması ile birlikte erik ağacı çiçek açtı. Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı Orman İşletme Müdürlüğü yanında bulunan erik ağacının çiçek açması ise görenlerin dikkatini çekti. Mahalle sakinlerinden Çağrı Bostancı, yaşadığı şaşkınlığı dile getirerek, Gerçekten ilginç, kar yağdı birkaç gün sonra güneş açtı ve şimdi de ağaçlar çiçek açmış. Yıllardır Niksar'da yaşıyoruz, ben de buradan geçerken gördüm, daha önce görmemiştim ilgimi çekti. Fotoğraf çektim özçekim yaptım, kış aylarında erik ağacının çiçek açması bana göre normal değil dedi.

Kendiliğinden yetişen meyve ağaçları hava şartlarından etkilenebiliyor

Niksar İlçe Tarım Müdürü Namık Özdüzgün, kendiliğinden yetişen bazı meyve ağaçlarının kış mevsiminde hava şartlarından etkilenebildiğini ifade ederek, Bitkilerimizde soğuklanma ihtiyacını yeterince karşıladık. Fakat birdenbire kar yağışından ve soğuklardan sonra böyle bir sıcaklığın meydana gelmesiyle özellikle arazi ve tarla kenarlarına dikilmiş olan badem, erik veya kendiliğinden yetişme kültürü ağaçların uyandığını, çiçeklendiğini görüyoruz. Tabii bu çiçeklenmeyle birlikte kültüre alınmış erik veya diğer meyve türündeki ağaçlarımızda herhangi bir uyanmadan olduğunu düşünmüyoruz. Bu türlü ağaçlarda uyanma olabilir diye konuştu.




Tokat'ta erik ağacı kış mevsiminde çiçek açtı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 11.02.2022 tarihinde ÇEVRE haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. ÇEVRE haberleri kategorisinde yer alan Tokat'ta erik ağacı kış mevsiminde çiçek açtı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)