Tescilli Kozan portakalında don nöbeti

TAKİP ET

Tescilli Kozan portakalında don nöbeti, başlıklı haberin detayında; Adana'nın Kozan ilçesi yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından merkezde Narenciye üreticileri tescilli Kozan portakalı için don nöbeti tutuyor.

Reklam
Reklam

Lastiklerin yakılarak narenciye üreticisinin gözü gibi baktığı Kozan portakalı için gece tutulan zorlu don nöbetinde is, bahçelere yayılarak ürünlerin donması engelleniyor.

Sabaha karşı eksi 1, eksi 2 dereceyi bulan soğuk havada üreticiler narenciyenin donmaması için zorlu nöbeti gerçekleştirirken hurda lastikler yakılarak bahçe koruma altına alınıyor.

Üretici Osman Demir, 50 dönüm kozan portakal bahçesinde sabaha kadar nöbet tuttuklarını ifade ederek Bahçede üzerinde yaktığımız ateşin dumanı yayılarak bahçede don olmasını önlüyoruz. Kozan portakalı, çok değerli ve markadır. Coğrafi işaret ile tescillendiği için iç ve dış piyasada değeri büyük şimdi ürünlerimiz donmaması için sabaha kadar ürünlerimizin başındayız dedi.




Tescilli Kozan portakalında don nöbeti başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 29.01.2022 tarihinde ÇEVRE haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. ÇEVRE haberleri kategorisinde yer alan Tescilli Kozan portakalında don nöbeti başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)