Teröristler, kafalarını mağaradan çıkardıkları an yakalandılar
Şırnak Gabar Dağı'nda operasyonlar aralıksız sürerken 5 teröristin erzak için mağaradan çıktıktan kısa bir süre sonra etkisiz hale getirildiği anlar anbean kaydedildi.
Şırnak'ın Gabar Dağı'ndaki operasyonlarda 3'ü ölü olmak üzere etkisiz hale getirilen 5 teröristin, erzak için kafalarını inlerinden çıkarır çıkarmaz insansız hava aracıyla tespit edildiği öğrenildi. Yaralı bir teröristin teslim olma anı da cep telefonu kameralarına yansıdı.
3'Ü ÖLÜ OLMAK ÜZERE 5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Şırnak'ın Gabar Dağı'ndaki 4 alanın 3 Temmuz'dan itibaren özel güvenlik bölgesi ilan edilmesinin ardından başlatılan Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi 2018-2 operasyonu aralıksız devam ediyor. Dün, 3'ü ölü olmak üzere 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.
MAĞARADAN ÇIKAR ÇIKMAZ YAKALANDILAR
Gabar Dağı'ndaki mağaralarda gizlenen teröristler, erzak için toplandı. Teröristler, mağaralardan çıkar çıkmaz, bölgede keşif ve gözetleme yapan İHA ile tespit edildi. Teröristlerin görüntüsünün harekat merkezine ulaşmasıyla bölgede hava hücum harekatı başlatıldı. Teröristler, harekatın başlamasının ardından çok kısa bir sürede etkisiz hale getirildi.
ANBEAN KAMERAYA YANSIDI
Yaralı olarak etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin de teslim olma anı cep telefonu kameralarına yansıdı. Midyat nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen S.Y. adlı terörist, erzak için toplandıklarını belirtti.