Terörist sevici HDP'nin milletvekili Gergerlioğlu, cezaevinden tahliye oldu

Anayasa Mahkemesi'nin hakkında "hak ihlali" kararı verdiği tutuklu HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dosyası, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Yerel mahkeme, Gergerlioğlu'nun tahliye edilmesine karar verdi. Bu kararın ardından HDP'li Gergerlioğlu, bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu.

"Terör örgütü propagandası" yapmak suçundan hakkında fezleke hazırlanan, daha sonra Meclis'te oy birliğiyle milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkındaki dava sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AYM "HAK İHLALİ" DEDİ
Sonraki süreçte, Gergerlioğlu'nun avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. AYM, dosyayı karara bağlayarak "hak ihlali"ne kanaat getirdi. AYM'nin dosyayı gönderdiği Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Gergerlioğlu'nun tahliyesini istedi.
 
TAHLİYE SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, yerel mahkemenin kararının ardından yaklaşık 3 aydan bu yana tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu. Gergerlioğlu, tahliye olduktan sonra ailesiyle birlikte tahliye pozu da verdi.

"VEKİLLİĞİMİN BİTMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM"
Gergerlioğlu, tahliyesinin ardından HDP Genel Merkezi'ne geçti. Burada basın toplantısı düzenleyen Gergerlioğlu, cezaevinde, spor yaparak kendisini gençleştirdiğini söyledi. Gergerlioğlu, "Moralimiz dimdik ayaktaydı. Biz içeriden Meclis'i takip ettik. Vekilliğimin bitmediğini düşündüm. Ürettim, elimden gelen her şeyi de yaptım. Makaleler, şiirler yazdım" diye konuştu.