Terör örgütü YPG köşeye sıkıştı... Yeni planı devreye sokmaya çalışıyorlar

TAKİP ET

Türkiye ile Rusya'nın Soçi'de imzaladığı mutabakatla terör örgütü YPG'ye 150 saat geri çekilme süresi verilirken ablukaya alınan teröristler, Suriye ordusuna yanaştı. Bölgede çaresiz kalan YPG'nin yeni planı: Suriye ordusuna dahil olmak.

Reklam
Reklam

Soçi mutabakatı kapsamında terör örgütü YPG'ye 150 saatlik geri çekilme süresi verilirken, YPG'den yeni bir plan açıklaması geldi. Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakatın yankıları sürerken, omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG'den çarpıcı bir açıklama yapıldı. Reuters'ın aktardığına göre SDG, Suriye'deki kriz politik olarak çözüme kavuştuğunda, Suriye ordusuna katılabileceklerini duyurdu.

ABLUKAYA ALINAN YPG'NİN YENİ TAKTİĞİ
Barış Pınarı Harekatı ile Suriye'nin kuzeyinde harekat başlatan Türkiye, Amerika ve Rusya ile imzaladığı mutabakatla istediğini aldı. Son olarak Soçi'de imzalanan Suriye mutabakatı ile terör örgütü YPG'ye 150 saatlik süre verilip bölgeden uzaklaştırılmasına karar verildi. Karar sonrası ne yapacağını şaşıran YPG yeni kaçış yolları aramaya başladı. Ajanslardan son gelen bilgiye göre PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG'den yeni bir plan açıklaması geldi. Açıklamaya göre SDG, Suriye ordusuna katılabileceklerini bildirdi.