Tayland'da kimya fabrikasında patlama: En az 20 yaralı

Tayland'da kimya fabrikasında patlama: En az 20 yaralı, başıklıklı son dakika haberinde; Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bulunan kimya fabrikasında meydana gelen patlamada 20'den fazla kişi yaralandı.

Tayland’ın başkenti Bangkok’un banliyölerindeki Suwannaphumi Uluslararası Havalimanı’na birkaç kilometre uzaklıkta bulunan plastik sünger üreten kimya fabrikasında önce şiddetli bir patlama, ardından da yangın çıktı. Olayda fabrika çalışanı ve çevredeki evlerin sakinleri dahil 20’den fazla kişi yaralandı. Patlama nedeniyle fabrikanın yakınlarında bulunan 10 fabrika ve konutta maddi hasar meydana geldi. Patlama nedeniyle evlerin kapı ve pencereleri parçalanırken, büyük yıkım yaşandı. Yerel yönetim, bölgeden tahliye emri verdi. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, fabrikanın tesis deposunda bulunan yaklaşık 20 ton kimyasal maddenin yangının neden olabileceği iddia ediliyor.

Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Türkiye ve Bursa gündemine ait son dakika haberleri ve güncel haberleri HABER16.COM dan takip ediniz.

"Tayland’da kimya fabrikasında patlama: En az 20 yaralı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "05.07.2021" tarihinde "DÜNYA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan Tayland’da kimya fabrikasında patlama: En az 20 yaralı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.