Suya Kanmış Hatun Türbesi restore edildi

TAKİP ET

Suya Kanmış Hatun Türbesi restore edildi, başlıklı haberin detayında; Melikgazi Belediyesi Yanıkoğlu Mahallesi'nde bulunan Suya Kanmış Hatun Türbesi'ni restore ederek yeniden hizmete kazandırıyor.

Reklam
Reklam

Restorasyon çalışmalarında sona gelinen Suya Kanmış Hatun Türbesi’nde çevre düzeni çalışmasının yapıldığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Günümüze kadar 510 senedir hizmet eden Suya Kanmış Hatun Türbesi’nin ilginç bir hikayesi var. Buranın kurucusunun ismini verdiğimiz hayırseverimiz Osmanlı ordusu sefere giderken buradan orduya testi ile su ikram etmiş ve su hiç bitmemiş, keramet göstermiş. Padişaha kadar bu haber gidince padişah birçok araziyi kendisine hediye etmiş. Ve bu hatun bu arsalardan bir hayır vakfı kurmuş. Buranın üst kubbesi daha önceden çökmüş. Dolayısıyla şimdi restorasyon kararı aldık ve uyguladık. Türbenin beden duvarlarındaki yıpranmış hasarlı taşlar yenileriyle değiştirdik. Yapının mevcutta olmayan iç kubbesi ve külahı restorasyon projesine uygun olarak tamamlandı. Melikgazi’nin tarihi yapısına yönelik yaptığımız çalışmalar ile referans olan Türkiye’de örnek gösterilen Melikgazi Belediyemiz, yok olmaya yüz tutan tarihi yapılara sahip çıkmaya devam ediyor. İlçemizde tarihi değerleri yaşatmak için çalışmalar yapıyor önemli tarihi yapıları restore ederek günümüze kazandırıyoruz. Restorasyon işinden sonra tekrar hizmete açılacak. Hayırlı olmasını dilerim" dedi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Suya Kanmış Hatun Türbesi restore edildi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "14.10.2021" tarihinde "GENEL" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "GENEL" haberleri kategorisinde yer alan Suya Kanmış Hatun Türbesi restore edildi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.