'Sürü yönetimi elemanı' kursu sona erdi

TAKİP ET

'Sürü yönetimi elemanı' kursu sona erdi başıklıklı son dakika haberinde; Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 'Sürü yönetimi elemanı' kursu açıldı.

Reklam
Reklam

Bozüyük’e bağlı Kandilli köyünde düzenlenen ve 4 ay süren kursa köylüler yoğun katılım sağlandı. Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve çobanlığın daha cazip hale getirilmesi amacıyla başlatılan sürü yönetimi elemanı eğitimleri veteriner hekim Özgür Tutar tarafından verildi. Kurs boyunca kursiyerlere merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı, koyun ağılı, keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, sağım yapabilme, süt verimi ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konuları anlatıldı. Kursun tamamlanmasının ardından kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)


"‘Sürü yönetimi elemanı’ kursu sona erdi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "25.06.2021" tarihinde "HABERDE İNSAN" haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde "HABER16.COM" editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "HABERDE İNSAN" haberleri kategorisinde yer alan "‘Sürü yönetimi elemanı’ kursu sona erdi" başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardadır.