Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde müzik rüzgârı
Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde müzik rüzgârı, başlıklı haberin detayında; Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Topluluğu ve Nil Kocamangil, Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde verdikleri konserle sanatseverlere müzik dolu anlar yaşattı.
Bir dizi etkinlik için Edirne ve Devlet Konservatuvarında bulunan Nil Kocamangil, Viyolonsel Topluluğu ile verdiği konserde sanatseverlere keyifli anlar yaşattı. Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Musa Eren İşkodralı tarafından öğrencilerin motivasyon ve sahne deneyimlerini geliştirmek amacıyla kurulan Viyolonsel Topluluğu ve Nil Kocamangil, konserin ilk bölümünde J. S. Bach'ın solo viyolonsel için bestelemiş olduğu 6 numaralı Re Majör süitinin Sarabande bölümünü ve J. Haydn Do Majör viyolonsel konçertosunu seslendirdi.
Konserin ikinci yarısında ise topluluk, solist Nil Kocamangil liderliğinde emekli Profesör Aminbay Sapayev tarafından düzenlenen Balkan, Trakya ve Anadolu kültürlerine ait Katibim Türküsü, Drama Köprüsü ve Sarı Gelin gibi literatürde yer eden önemli eserleri polifonik olarak icra etti.
Sanatseverler tarafından büyük beğeni ile izlenen konser, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Konservatuvar Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Ruhi Pehlivancık'ın Nil Kocamangil ve Viyolonsel Topluluğuna çiçek takdimi ile son buldu.
Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde müzik rüzgârı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 14.07.2021 tarihinde KÜLTÜR SANAT haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. KÜLTÜR SANAT haberleri kategorisinde yer alan Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde müzik rüzgârı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
İHA