Sudan ve Çad, sınır güvenliği ile Libya'da barışa destek konularını görüştü

TAKİP ET

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, batı komşusu Çad'ın Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Muhammed İdris Debi ile ortak sınırların korunması ve kuzey komşuları Libya'daki barışın sağlanmasına destek konularını görüştü

Reklam
Reklam

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, batı komşusu Çad’ın Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Muhammed İdris Debi ile ortak sınırların korunması ve kuzey komşuları Libya’daki barışın sağlanmasına destek konularını görüştü.

Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamaya göre, iki liderin Çad’ın başkenti Encemine’deki görüşmesinde, işbirliğini geliştirme, ilişkileri iki ülke ve halklarının çıkarına güçlendirmenin ve geliştirmenin yolları ele alındı.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ve Debi, Sahel-Sahra Devletleri Topluluğu'nun (CEN-SAD) bölgede öncü olması için rolünün etkinleştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

İki lider, ortak sınırlarının korunması ve komşu Libya’da barışı sağlayacak bir çözüm bulunması konusunda Libya’ya destek olma konusunda anlaştı.

Sahel-Sahra Devletleri Topluluğu (CEN-SAD), Libya'nın başkenti Trablus'ta 4 Şubat 1998'de Libya, Mali, Nijer, Sudan, Çad ve Burkina Faso'dan oluşan 6 devletin katılımıyla kurulmuştu. Topluluğun halen Afrika ve Arap ülkelerinden oluşan 20’den fazla üyesi bulunuyor.

Libya'da bir süredir Abdulhamid Dibeybe ve Fethi Başağa'nın liderlik ettiği iki ayrı hükümet olması, istikrarsızlığın sürmesine neden oluyor.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)