Spor Evde Mi Yoksa Spor Salonunda Mı Yapılır?

TAKİP ET

Günlük hayatın yoğun stresini atmak ve sağlıklı yaşamak için ihtiyacımız olan sporu evde mi, yoksa spor salonunda mı yapmalıyız? Hangisini tercih edersek doğru karar vermiş oluruz, haberimizin detayında.

Reklam
Reklam

Sizce spor yapmak bir seçenek mi, yoksa gereklilik mi?

Birçok bilimsel araştırmalara göre de bilinen gerçek şu ki spor yapmak vücuda fiziksel ve zihinsel anlamda pek çok fayda sağlayan bir aktivitedir. İnsan genleri durağan bir hayata değil, hareketli bir hayata programlanmış şekildedir. Ve bu genetik özellikler sonucu vücut harekete ihtiyaç duymaktadır. Fakat son yıllarda durağan bir çalışma sistemi içerisinde olan kişilerin kullanılmayan kas ve eklemleri yüzünden zamanla fıtık ve benzeri sorunlar ile karşılaşabilmektedir. Sonuç olarak spor yapmak bir seçenek değildir, gerekliliktir.

Yanlış Yapılan Spor Size Zarar Verebilir

Spor bir gereklilik olmasına rağmen kontrolsüzlük durumunda ciddi sorunlarla karşılaşılabilir ve dikkatli yapılmalıdır. Ayrıca kardiyo gibi çok efor gerektiren egzersizler kontrolsüz yapıldığında kalp krizlerine neden olabilmektedir. Bu nedenden dolayı spor mutlaka spor salonunda bir uzman gözetiminde yapılması gerekmektedir. Spor salonunda eğitmenler eşliğinde zarar görmeden egzersizlerinizi yapabilirsiniz.
Ayrıca spor salonları sizlere birçok avantaj sunmaktadır;

•    Spor salonlarında deneyimli ve eğitimli uzmanlar eşliğinde spor yapılmaktadır.
•    Bilinçli spor yapıldığında sakatlanma riski en aza düşer.
•    Motivasyonunuz yüksek derecede artar.
•    Komple vücut olarak gelişme sağlanır.
•    Doğru egzersiz sıralaması ve programı ile kesin sonuç alınır.
•    Zumba, pilates, yoga, gibi grup aktiviteleri ile sosyalleşme artar.

Evde Spor Yapmak Doğru Bir Tercih Midir?

Evde spor yapmak herkesin dendiği fakat genellikle sonuç alamadığı aktivitelerdendir. Hem teçhizat hem alan hem de uzman denetimi olmadan kontrolsüz spor ile olumlu sonuç alınamamaktadır. Ve evde disiplin ve konsantre olmak oldukça zordur. Evde spor yapmanın birçok riski bulunmaktadır;

•    Yanlış yapılan egzersiz hareketleri ağır sonuçlar doğurur.
•    Program olmadan koltuk ve TV’nin olduğu rahat bir ortamda spor yapılamaz. Evde spor yapıldığında spor için zorunluluk olmadığında, motivasyon da yoktur.
•    Enerjiniz boşa harcanır. Bir egzersiz yanlış yapıldığında vücutta gelişme görülemez. 

Spor Yapmak İçin En Doğru Mekan: Uzman Kadroya Sahip Spor Salonları

Spor yapmak için en doğru tercih spor salonudur. Spor salonlarında her türlü spor ekipmanı bulunmaktadır. Eğitmenler gelişiminizi arttırmak ve sakatlanma risklerini en aza indirmek için fiziksel özelliklerinize göre program hazırlamaktadırlar. Pilates, zumba ve yoga gibi grup aktiviteleri ile şehir hayatının anti-sosyalliğinden uzaklaşılabilir.

Sonuç olarak spor yapmak bir gerekliliktir ve en uygun mekân ise spor salonlarıdır.Nilüfer FSM Bulvarı’nda Energy Club uzman kadrosu ile Bursa spor salonları arasında bulunan Energy Club Spor Salonuiyi bir tercih olacaktır. Eşsiz konumu, uzmaneğitmenleri ve en yeni ekipmanları ile EnergyClub Spor Salonusizlere birçok avantaj sağlar. Bursa fitness salonları arasında ise 2016 Türkiye Vücut Geliştirme şampiyonu Hasan Yanar’ı eğitmen kadrosunda barındırdığı için bir adım öne çıkmaktadır.