Soylu, Küçükçekmece'deki cinsel saldırının failinin yakalandığını duyurdu

TAKİP ET

İstanbul Küçükçekmece'deki Kanarya Mahallesi'nde 22 Nisan'da evinin önünde oynayan 5 yaşındaki M.E. cinsel istismara uğramıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, failin yakalandığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Küçükçekmece'deki olayla ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, şunları söyledi:
''Küçükçekmece'yle ilgili 5 yaşındaki çocuğumuzla ilgili hem Valiliğimiz hem de İstanbul Emniyeti fail konusunda çalışmayı yaptılar ve zannediyorum da bu saatler içinde açıklamayı yapacaklardır. Fail gözaltına alındı. İstanbul Valiliğimiz açıklama yapacaklar. Babayla görüştüm telefonda. Faili yakalayacağımızı söyledim. Failin yakalandığı bilgisi bende var.''

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayı araştırması için 50 kişilik özel bir ekip oluşturdu. Ekip, başvurduğu mahalle sakinlerinin ifadeleri doğrultusunda zanlıların 2 kişi olabileceği sonucuna ulaştı. Bölgedeki delillerde toplanıyor. Mahalleli tarafından bulunan bir cep telefonunun da emniyet güçlerine teslim edildiği belirtildi. Cep telefonunun şüphelilerden birine ait olma ihtimali araştırılıyor. Çevredeki tüm MOBESE ve güvenlik kameraları da mercek altında. Pazartesi gününden bu yana emniyet güçleri toplanan görüntüleri saniye saniye inceliyor.

NE OLDU?
Olay, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde dün öğlen sıralarında meydana geldi. 5 yaşındaki bir kız çocuğu henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından cinsel istismara uğradıktan sonra kanlar içinde evinin önüne bırakıldı. Durumu fark eden aile çocuklarını hemen hastaneye götürdü. Hastanede tedavi altına alınan çocuğun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bir mahalle sakini "Dün öğle sıralarında oldu. İnşaatta çalışanların öğle yemeğine gittiği sırada olmuş. Kızı alıp götürmüş hatta yanında 5 yaşında başka bir çocuk da varmış, ona para vermiş. Çocuk da koşmuş komşulara söylemiş 'orada pislik yapıyorlar' diye. Onlar artık bu şekil kaçmışlar. Biz bir kişi biliyoruz ama çocuk annesine iki kişi demiş. Çocuk kendisi kalkmış annesine gitmiş. Şuanda durumu kritik, babası felç oldu diye duydum. Annesi de yeni doğum yapmış durumu iyi değil. Bildiklerimiz bu kadar" dedi.