Sosyal medyayı ayağa kaldıran olay... İBB, teröristin kitabını satışa sundu

TAKİP ET

Terör örgütü PKK'nın kurucu üyelerinden olan Sakine Cansız'ın "Hep Kavgaydı Yaşamım" isimli kitabının İBB Kitap tarafından satışa sunulması sosyal medyada büyük tepki çekti. Kullanıcılar, İBB yönetiminin eleştirdi; İBB kitabın satışını kaldırdı.

Reklam
Reklam

Fransa'da öldürülen terörist Sakine Cansız'ın kitabı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kültür A.Ş'ye bağlı İstanbul Kitapçısı'nda satışa sunuldu. Bu olaya tepki büyüyünce Cansız'ın "Hep Kavgaydı Hayatım" kitabı satıştan kaldırıldı.

İBB Kitap'ta sosyal medyada tepki çeken bir uygulama gerçekleştirildi. PKK'nın kurucu üyeleri arasında yer alan ve Türkiye'ye karşı birçok eylemde görev alan terörist Sakine Cansız'ın kitapları yer aldı. Kitap, %20 indirimli fiyatı ile 13,60 TL'ye raftaki yerini aldı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ
Bu uygulamanın fark edilmesi üzerine sosyal medya kullanıcıları sert tepki gösterdi. Birçok kullanıcı, İBB'yi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu suçladı. Ekrem İmamoğlu Twitter'da Türkiye gündeminde birinci sıraya yükseldi, #İBBraflarıPKK'yaAcılamaz etiketi de gündemde yerini aldı.

TEPKİLER ÜZERİNE KALDIRILDI
İstanbul Kitapçısı, tepkiler üzerine terörist elebaşlarından olan Sakine Cansız'ın kitabını satış listesinden çıkardı. İBB'li yetkililerden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.