Sondakika! Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE istifa etti!

TAKİP ET

Son aylarda AK PARTİ belediyelerinde istifası istenen belediye başkanlarının ismi arasında adı geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE'de istifa etti!

Reklam
Reklam

Son aylarda AK PARTİ belediyelerinde istifası istenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın ısrarla istifa etmelerini dile getirdiği, en son açıklamasında istifası istenip buna karşı direnenlerin çok ağır bedel ödeyeceği yönündeki açıklamalarından sonra, istifası istenildiği yönünde adı geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE'de istifa etti!

 Kaplıkaya Hacivat Deresi ıslahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Başkan Altepe, "Türkiye'nin çehresi değişti. Allah ağzımızın tadını bozmasın. Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin. Şanlı bayrağımız kıyamete kadar dalgalansın. Yerel yönetimler olarak güçlü şehirler olarak güçlü Türkiye için hızla adımlarımızı atıyoruz. Biz Bursa'yı ve Bursalıları seviyoruz. Bu kuru bir sevgi değil. Bunu hizmetlerimizle gösteriyoruz. Binlerce eseri Bursamıza kazandırıyoruz. Bu eserlerle tarihe geçmiş oluyoruz. Bu eserler Bursa'ya sevginin tezahürü. Bizleri destekleyen Bursalılara borcumuzu ödemeye gayret ediyoruz. Bursa her zaman örnek oldu. Öncü oldu." dedi.

Başkan Altepe konuşmasının ardından kürsüden inerek açılışı yaptı. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

"Yolsuzluk, tembellik, istismarla hiç suçlanmadık"
Başkan Recep Altepe;
"Son dönemdeki gelişmeler sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin hatta uluslararası gündem oldu. Bursalılara hizmet etmek, hemşehrilerimizin dert ve sıkıntılarını çözmek, Bursa'ya eserler kazandırmak gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler bu işi adeta ibadet olarak yerine getiriyoruz. Bunu yaparken herkese eşit davranmaya, talep ve beklentileri karşılamak, gelişimine her alanda katkı sağlamak için çalıştık. Bursalılar arasında ayrım yapmaya ve önünü açmaya gayret ettik. Bu konuda mahçup olmamak amacıyla Bursa'da doğup büyüyen birisi için en önemli konu buydu.  Özellikle  dedikodu ve şüphe oluşturacak tüm işlerden kaçındık. Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin etmedik. Bunlara dikkat ettik. Bizler de herhangi bir dedikoduya vesile olmaması amacıyla Belediye başkanlığı görevi başlayınca tüm işyerlerini kapattım. Sadece Belediye Başkanı olarak hizmet ettim. Bursa ile yatıp kalktım. Herkesten fikir aldım. Tüm Bursa dinamikleriyle ve kurum kuruluşlarla parti teşkilatlarıyla birlikte el ele çalıştık. Uyumlu bir çalışmayı ortaya koyduk. Güzel Bursamıza binlerce eser kazandırdık. Türkiye'de yaşanabilir şehirlerde en ön sıraya getirmiş olduk. Dünyanın bir çok yerinde eserlere imza attık. Her girdiğimiz seçimde zaferle ve oyumuzu arttırarak çıktık. En sonra 16 Nisan referandumunda da yüzde 52 oy ile 6 büyük şehirde en yüksek oyu alan şehir olduk. Allah'a şükür yolsuzluk, tembellik, istismarla hiç suçlanmadık. Adımızı bu konularla hiç yan yana gelmedi" diye konuştu.

"Bizler liderimizle ters düşmeyeceğiz"
Altepe, "Bursa halkı karşısında güven oranımız ve puanımız hiç düşmedi. Fakat son günlerde bizim için çok değerli olan dünya mazlumlarının da tek umudu olan göz bebeğimiz AK Parti'nin yönetimi tarafından ülke genelinde başlatılan yeniden yapılanma, reform ve değişim ve dönüşüm projesi adı altında bir  eylem açıklandı. Bursa'nın da bu uygulamanın içerisinde olduğu açıklandı. Bizim 39 sene süren siyaset hayatımız var. Bağımız hep aynı camia ile olmuştur. Başka camialarla hiçbir bağımız olmamıştır. Böyle bir teşkilat terbiyesi ve tecrübesi olan, ömrünü bu davaya adamış biri olarak hem siyasi, hem de belediye görevlerinde hem hizmet, üretim, katkı ve işbirliği konusunda adımlar attık. İbadet olarak gördüğüm bu yolda kavgadan yana hiç olmadım. Bu zamana kadar sürdüğümüz 'kavga değil, hizmet' kültürünü elbette sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizler liderimizle ters düşmeyeceğiz. Çatışmayacağız. Hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşmasına da yanaşmayacağız. bu şartlarda Bursa'ya, hemşehrilerimize, ülkeme hizmet imkanı kalmamıştır. BU DÜŞÜNCELERLE BUGÜN İTİBARİYLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM. Hiçbir konuda vermeyecek hesabımız yoktur. Alnımız ak, başımız dik. Bursa'ya, hemşehrilerimize, ülkeme hayırlı olmasını diliyorum. Bizi değerli oylarıyla seçen, partili veya partisiz bizden hizmet bekleyen Bursalıların da bunu anlayışla karşılamasını temenni ediyorum. Bugüne destek veren herkese şükranlarımı arz ediyorum. İyi bir iz, gök kubbe altında hoş bir seda bıraktığımızı umuyorum" dedi.