Son Dakika! CHP ve İYİ Parti Anlaşma Sağladı! İşte Uzlaşma Sağlanan İller

TAKİP ET

Son dakika! CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP Genel Merkezi'nde yaptıkları toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "İşbirliği yapmak zor ama gündemimiz Türkiye" dedi. Akşener ise, "Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifak görüşmeleri kapsamında saat 20:00'de CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İki liderin yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda anlaştığı belirtildi.

Kulislerden edinilen bilgilere göre, iki parti ittifak konusunda anlaştı. Anlaşma sağlanan Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve İstanbul'da CHP aday çıkaracak. Denizli, Balıkesir, Trabzon, Samsun ve Erzurum'da CHP aday göstermeyecek ve İYİ Parti'yi destekleyecek.

BALIKESİR İYİ PARTİ'DE NETLİK KAZANDI

Bu arada İYİ Parti'nin Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok da gazetecilerin, "Adaylığınızı çekmeniz söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Genel merkezlerin takdiridir. Genel merkezler ne derse o olur" ifadelerini kullandı.

Balıkesir'de İYİ Parti'nin adayının desteklenmesi kararı sonrası CHP, Balıkesir'de Ahmet Akın'ın adaylığını geri çekecek.

YEREL SEÇİMDE İYİ PARTİ İTTİFAKIYLA CHP'NİN ADAY ÇIKARACAĞI İLLER:

ANKARA, İZMİR, ADANA, ANTALYA, İSTANBUL

YEREL SEÇİMDE CHP PARTİ İTTİFAKIYLA İYİ PARTİ'NİN ADAY ÇIKARACAĞI İLLER:

DENİZLİ, BALIKESİR, TRABZON, SAMSUN, ERZURUM