Soçi Mutabakatı kapsamında terör örgütü YPG'ye verilen süre doldu

TAKİP ET

Rusya Federasyonu ile varılan güvenli bölge mutabakatında geri sayım sona erdi. Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak güvenli bölgeden terör örgütü YPG'nin çıkması için tanınan 150 saatlik süre doldu. Sürenin dolmasına dakikalar kala Rusya çekilmenin tamamlandığını açıkladı.

Reklam
Reklam

YPG'li teröristlerin Fırat'ın doğusundaki sınır hattından 30 kilometre güneye inmesini, Fırat'ın batısındaki Menbiç ve Tel Rıfat'tan ise tamamen çekilmelerini taahhüt altına alan anlaşma için 150 saat 18.00'de doldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "YPG terör örgütünün Barış Pınarı Harekat Bölgesinde kaldığı gözüküyor. ABD'nin de 'çıkardık' diye beyanları açık. ABD askeri ataşesini Genelkurmay'a davet edip, 'Bunun izahı nedir?' diye sorduk" dedi. Bu açıklamadan sonra konuşan Rusya Genelkurmay Başkanı Sergey Şoygu, çekilmenin tamamlandığını açıkladı.

RUSYA: ÇEKİLME TAMAMLANDI
Rusya Federasyonu ile varılan güvenli bölge mutabakatında geri sayım sürerken Rusya'dan terör örgütü YPG'nin çekilmesiyle ilgili açıklama geldi. Rusya yaptığı açıklamada "Çekilme tamamlandı" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: ÇEKİLME HENÜZ TAMAMLANMADI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Çekilenler de var. Rejim ve Rusya bunu teyit ediyor. Henüz tamamını çekildiğini söylemek mümkün değil. Askerlerimiz arasında temas var. Rusya'dan askeri heyet geliyor." Açıklamasının ardından, o heyet Ankara'ya geldi.

AKAR: TERÖRİSTLERİN BÖLGEDE KALDIĞI GÖZÜKÜYOR
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, basın mensuplarıyla görüştü. Sohbet sırasında gündeme ilişkin soruları da cevaplayan Bakan Akar, terör örgütü PKK/YPG'nin harekat bölgesinden çekilmediğini söyledi. Akar ayrıca, ABD askeri ataşesini Genelkurmay'a davet edip bu durumu sorduklarını ve izahat istediklerini söyledi.