Skandal YPG kararı sonrası Türkiye'den ABD'ye uyarı: "Kaos olur"

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'li teröristlerle ordu kurma açıklaması sonrası ABD'yi "Koalisyon adına karar alamaz. Böyle bir adım atılamaz, bölgede kaos olur." sözleriyle uyardı.

Reklam
Reklam

ABD'nin YPG'li teröristlerden Türkiye sınırında ordu kurma kararına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD söüznü tutumuyor. Güvenilir değil. DEAŞ karşıtı koalisyon adına tek başına açıklama yapamaz! Kaos olur" sözleriyle tepki gösterdi.

ABD, DEAŞ karşıtı koalisyon adına açıklama yapmış ve koalisyonun YPG'li teröristlerden Türkiye sınırında, sınır güvenlik gücü kuracağını bildirmişti.

"BÖLGEDE KAOS OLUR!"
İşte Çavuşoğlu'nun sözleri:
ABD, Koalisyon adına karar alamaz. Böyle bir adım atılamaz, bölgede kaos olur. ABD'nin tarafını belli etmesi lazım, müttefiklerini mi yoksa terör örgütlerini mi tercih ediyor? Yarın ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile bu konuyu görüşeceğiz.

BİZ KENDİ TEDBİRLERİMİZİ ALIRIZ
Rakka'da bize verilen sözler tutulmadı. PKK ile nasıl mücadele ediyorsak YPG ile de ederiz. Biz kendi tedbirlerimizi alırız. Arkasında kim olursa olsun; ABD veya başka ülke olmuş, bizi ilgilendirmez.