Sivas'ta zemheri bahar, hayat buz tuttu
Sivas'ta zemheri bahar, hayat buz tuttu, başlıklı haberin detayında; Sivas'ta hissedilir hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceye kadar düştü, hayat adeta buz tuttu.
Sivas'ta son 90 yılın en soğuk Mart ayı yaşanıyor. Üst üste soğuk rekorları kırılan Sivas'ta bugün termometreler eksi 15 dereceyi gösterdi. Hissedilir hava sıcaklığı ise sıfırın altında 20 derece oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Sivas'ın en düşük sıcaklığı Suşehri ilçesi Geminbeli geçidinde eksi 15,6 derece ölçüldü. Yer yer devam eden kar yağışı ile birlikte yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1.5 metrenin üzerine çıktı. Hayat adeta donarken çatılarda ve kayalıklarda metrelerce uzunlukta buz sarkıtları oluştu. Karayolları ekipleri tuzlama ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Sivas'ın en büyük gölü olan Tödürge gölünde suyla birleştiği noktalarda buz kütleleri oluşan sazlıklarda, kuvvetli rüzgarla birlikte ortaya görülmeye değer manzaralar çıktı.
Sivas'ta zemheri bahar, hayat buz tuttu başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 20.03.2022 tarihinde ÇEVRE haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. ÇEVRE haberleri kategorisinde yer alan Sivas'ta zemheri bahar, hayat buz tuttu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)